5 inspirerande böcker

You Are a Badass

Denna bok är skriven av Jen Sincero och lanserades år 2016. Boken är skriven på engelska och är en pocketbok om 256 sidor. Den handlar om hur man lär känna sig själv och att acceptera det man inte kan förändra. Boken passar alla och ger motivation till hur man ska leva upp till sina drömmar. Boken är skriven på ett roligt och inspirerande sätt för att det inte ska bli långtråkigt att läsa, samt att man ska motiveras och uppnå sina drömmar på ett roligt sätt.

Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna

Denna bok är skriven av läkaren Anders Hansen. Det är en pocketbok på 253 sidor och lanserades år 2016. Boken handlar om hur man kan stärka sin hjärna genom fysisk motion och träning. Det innebär att man kan bli mer stresstålig och förbättra minnet. Träning har enligt forskning bevisat att man mår bra både fysiskt och psykiskt. Med denna bok får man mer inspiration och motivation till träning och får en inblick i hur den fysiska träningen påverkar hjärnan på ett bra sätt.

The Universe Has Your Back

Denna bok är skriven av Gabrielle Bernstein som slog igenom på sociala medier och fick titeln ”bästsäljaren” i New York Times. Boken lanserades år 2016 och handlar om att våga lita på sitt inre. Det är en inspirerande bok som får en att vilja hitta tillbaka på sina tidigare drömmar och innersta önskningar. I boken hittar man tips om hur man kan få ut mer av livet, samt gör sig av med sådant som man inte vill ha i livet. I flera små steg kan man hitta tillbaka till sig själv och i den riktning man vill gå.

Happy Food – Om hur mat och lycka hänger ihop

Denna bok är skriven av författarna Henrik Ennart och Niklas Ekstedt och lanserades år 2017. Boken handlar om hur mat och intaget av mat kan påverka både hjärnan och kroppen och vad man bör äta för att man ska må bra. I boken får man också ta del av riktigt goda recept på mat och drycker som är bra för både hjärnan och kroppen. Det är bland annat recept på en nyttig rödbetsjuice, en antiinflammatorisk hamburgare och mycket mer. En inspirerande bok om hur både mat och dryck kan påverka vårt välmående.

Omgiven av idioter

Denna bok är skriven av författaren Thomas Erikson och lanserades år 2014. Thomas har skrivit flera böcker inom samma ämne, men ”Omgiven av idioter var den första boken han skrev. Boken handlar om hur människor idag kommunicerar på olika sätt. Den ska på ett inspirerande sätt få människor att förstå skillnader på hur man kommunicerar med varandra. Med hjälp av denna bok kan man alltså få en förståelse över varför det exempelvis uppstår konflikter i många sammanhang, samt vilka de mest vanliga orsakerna till att konflikter uppstår är. Med hjälp av detta kan man nämligen bemöta människor på ett annat sätt och möjligtvis förhindra att vissa konflikter uppstår.