Warcross

Författare: Marie Lu
Titel: Warcross
Serie: Warcross, del 1
ISBN: 9789177017806
Sidor: 332
Förlag: Modernista
Läst som: Bok
Microrecenension: Att vara techie och gamer har aldrig varit så coolt som efter att ha läst Warcross!
Recensionsex från förlaget

Warcross är inte bara ett dataspel, det är ett sätt att leva. Åtminstone för de miljontals människor runtom i världen som loggar in på spelet varenda dag. I ett desperat försök att få ihop lite pengar bestämmer sig den tonåriga hackertjejen Emika Chen för att försöka hacka sig in mitt under öppningsspelet på det internationella Warcross-mästerskapet en manöver som leder till att spelets skapare, den tillbakadragne miljonären Hideo Tanaka, vill anlita henne som insiderspion för att hitta en säkerhetsläcka. Emika tackar ja till erbjudandet och befinner sig snart i en drömtillvaro i Tokyo ända tills hon gör en farlig upptäckt som hotar att slå sönder hela Warcross-imperiet.

Den här boken var så sjukt najs. Jag känner riktigt hur jag vill ha lan typ, fram med joltcolan! E-sport lyfts verkligen i status i den här boken, samt hela den gemenskap som är bland många gamers och i spelvärlden generellt. Här har liksom den virtuella världen klistrats på den verkliga. Det är häftigt att följa och Marie Lu beskriver miljöerna så himla bra, jag kan verkligen se den här världen framför mig. På ett sätt är det skrämmande också, våra liv styrs mer och mer av teknik och här har tekniken kommit så långt att VR är en del av verkligheten. För att på något sätt göra den bättre. Tydligare, vackrare, intressantare. Det är liksom både skrämmande och lockande på samma gång, den tanken.

I övrigt är språket lätt att hänga med i, även de mer nördiga partierna. Det som var lite utav en besvikelse var att jag tyckte det var lite för uppenbart vem Zero var, och jag tvekade aldrig i den tanken. Det byggdes upp för lätt. Å andra sidan var det en helt oväntad twist på det hela som gjorde att i alla fall jag tappade hakan lite samtidigt som jag hänger där längs klippväggen. Härlig läsning utlovas! Och, en perfekt julklapp till vilken ungdom som helst! Behöver jag säga att jag längtar till bok två?

Finns att köpa på:
Adlibris l Bokus

  • Bokrecensioner

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229