Veckoutmaning: 6 snabba om öar

Jag gillar Kulturkollos veckoutmaningar, det är väldigt roligt att tänka kring deras olika teman. Veckans utmaning är som det står ovan, 6 snabba om öar. Tyvärr innehöll det inga alternativ som föll mig i smaken, så därför gör jag min egna variant på det hela men utgår från deras grundfrågor.

Semester: Gotland eller eller Sicilien?
Aaah här vill jag säga vår egna lilla (halv)ö som är PERFEKT att semestra på, inte för allmänheten då men för mig. Där finns vår lilla stuga, vårt stora växthus och sjön runt om. Ingen el, inget rinnande vatten och ingen stress. Helt perfekt.

Men jag vill också slå ett stort slag för Höga Kusten med alla sina fantastiska ö:ar att besöka. I somras seglade jag och min Jonatan längs kusten och besökte flera spännande öar där bara fåglar och djur bor. Barstaön var särskilt häftig, en liten ö inte långt från fastlandet med massvis av älg. Viltlukten låg tung och utsikten var magisk.

Musik: Irländsk folkmusik eller Japan-pop?
Reggae. Spelar nästan ingen roll vad, jag älskar nästan allt från den där karibiska ön Jamaica. Det bästa med det är att man inte behöver kunna dansa. Alls. När det kommer till den här musiken behöver man bara svänga på lemmarna för att vara rätt. Och med tanke på att jag mest dansar syltburken eller vattenspridaren för att jag inte kan annat så passar det mig väldigt bra. Fuldans i all ära, men det är gött när det är dans att bara gunga på benen också.

Drink: Cuba libre eller Manhattan?
Moscow Mule, det är min absoluta favoritdrink. Jag är inte så förtjust i söta sliskiga drinkar, därför passar den här mig perfekt. Med min favoritsmak ingefära blandat med vodka och lime, gärna lite sockerlag också. Det är lite blandade åsikter om var den här drinken först uppstod, men jag väljer att tro på Manhattan.

TV: Shetland eller Skärgårdsdoktorn?
Hmm, jag hade väldigt svårt att komma på något här som utspelar sig på någon ö. Men så kom jag att tänka på One Piece, min favoritanime HEHEHE. Den utspelar sig för visso inte på EN ö, utan på flera. En vansinnigt roligt serie som är vaaaansinnigt lång. Den är nog över 800 avsnitt just nu så det går i perioder att jag tittar på den. Men det är roligt att följa Luffy och gänget.

Film: The Island eller The Island of Dr Moreau?
Marley, dokumentären om Bob Marleys liv och musik. Så satans bra och intressant och snygg. Blir alltid så sugen att resa till Jamaica när jag ser den. Har du inte sett den så se den!

Litteratur: Robinson Cruse eller Flugornas herre?
Caraval av Stephanie Garber. Alltså älska älska älska! Den är såååå bra! Längtar tills Legend kommer nu snart. Där snackar vi spännande ö, även om ön varierar från uppträdande till uppträdande. Caraval – där åskådarna deltar i ett dödligt spel för att lista ut vad som är verkligt och vad som är fantasi. HUR BRA? SVINBRA!

Laters

Gillar

Kommentarer

David / OArYA,
"Irländsk folkmusik eller Japan-pop?" Vad är det för hemsk fråga??? Jag kan inte välja där, båda är lika illa på var sitt sätt. Önskar för övrigt en video där både syltburken och vattenspridaren visas upp. 😊
www.oarya.se
boklunga
boklunga,
Haha jag veeet! Vedervärdigt! Haha jag vet inte om jag vill uppfylla den önskan 😂 Men om du vill ha inspiration så var jag väldigt influerad av Keith Apicary på youtube under mina studentår på LiU. 😂
nouw.com/boklunga
Viktoria/kulturkollo,
Haja, ja, manhattan är kanskr inte så sötslidkig men förstår vad du menar generellt. Jättekul med egna svar också! Helt rätt!
kulturkollo.se
boklunga
boklunga,
Haha ja nä jag menade inte att Cuba Libre eller Manhattan var sötsliskiga, utan menade mer generellt. Jag gillar bara inte Cuba Libre eller Manhattan för övrigt haha 😃
nouw.com/boklunga
IP: 82.99.3.229