Vänskap & varma tassar

Författare: Majgull Axelsson, Stina Stoor, Anneli Jordahl, Carl Otto Werkelid, Helena von Zweigbergk, Johan Hilton, Göran Greider, Martin von Krogh, Klara Zimmergren, Sara Paborn
Titel: Vänskap & varma tassar - Berättelser om människans bästa vän
Sidor: 134
Förlag: Brombergs
Läst som: Bok
Betyg: 4 av 5

Hundar och hästar är mina bästa djur, men jag kan relatera mer till hundägarskap än hästägarskap. I alla fall för tillfället, en dag ska jag har en häst, vi får se när det blir. Annars har jag haft hund nästan hela mitt liv, och vad vore livet utan dom? Jag har oerhört svårt att vara utan djur, mitt djurintresse har alltid funnits. Utan djur tycker jag livet känns ganska trist och tomt, även om de kan vara jobbiga som sjutton ibland. Hundar är dock något speciellt, det där bandet man får till varandra.

"Åh! Vad kul! Skojiga berättelser om att ha hund!" Det var min första tanke när boken ramla ner i brevlådan. Två sidor, det var allt jag kunde läsa innan jag satt och tokböla och snörvla av Majgull Axelssons inledande berättelse med ljuvligt språk som griper tag i alla känslor. En blandning av verkligt fina, stundom hemska och intressanta berättelser om att ha hund, och man kan känna igen sig i det allra mesta på ett eller annat sätt. Hur den där personen som absolut inte är intresserad av att ha hund helt plötsligt är den som är hundbästis nummer ett. Eller den som inte klarar tomheten av att inte har en fyrfoting. Hur de tittar på en som att man är den bästa människan i världen, eller hur de kan vara så ointresserad av en.

En berättelse utmärker sig extra mycket i den här samlingen tycker jag, och det är Stina Stoors "Hundhålen". Dels för att den skilde sig från de andra helt genom fiktion, men också för att hela hjärtat bara knöt sig. Historien var bara några sidor, men som den grep tag om en. Magiskt bra, men också lika hjärtskärande.

Boken innehåller allt från filosofiska tankar och historia till hundskrivna brev. Du kommer skratta en hel del, men du kommer också att gråta floder. Inte på ett hemskt sätt, men på ett sätt man bara gör när man vet hur det är att förlora en lurvig kompis. Har du hund kommer du att klappa lite extra på den och kanske tvångskramas en hel del. Du kommer att kunna peka ut "korvmannen" från ditt egna liv, inte nödvändigtvis i mansform. Verkligen en perfekt ge-bort-bok eller om du bara vill tycka om hundar ännu lite mer.

Gillar

Kommentarer

Vargnatts bokhylla,
Det låter verkligen som en bok jag behöver läsa!
www.vargnattsbokhylla.blogspot.se
boklunga
boklunga,
Den var superfin, så det tycker jag!
nouw.com/boklunga
IP: 82.99.3.229