Trollkarlen

Författare: Leif Jacobsen & Mats Lerneby
Titel: Trollkarlen
Serie: Tidsväktarna (del 3)
ISBN: 9789176970638
Sidor: 258
Förlag: Hoi förlag
Läst som: Bok
Recensionsex från förlaget.

Året är 1912 och Europa håller på att i brand. På den världsberömda tåglinjen Orientexpressen sitter vetenskapsmannen Nikola Tesla och funderar över något som kan komma att förändra hela världen. Vad ingen vet är att han bär på en hemlighet. Ingen förutom Max och Marie.
I denna tredje del av Tidsväktarna möter de många av den tidens berömdheter, bland annat en lovande författarinna, en misslyckad konstnär och en blivande premiärminister, på sin resa genom Europa. En resa som inte bara kommer att förändra tvillingarnas bild av tidsresorna utan även sätta hela deras existens på spel.

Jäklar hörrni, jag tycker den här serien bara blir bättre och bättre. Nu känner jag mig trygg på resan, de har hittat sin stil. Tempot är högt och bladen rasslar förbi i den här boken. Jag fullkomligen älskar första halvan på den här, det är så himla spännande på Orientexpressen och när de möter fröken Agatha Miller. Stämningen är verkligen pusseldeckare och jag kände att jag vid tillfälle måste läsa Mordet på Orientexpressen efter att ha plöjt den här.

Flera mycket spännande karaktärer får vi möta i den här boken. Den kanske mest överraskande också, nämligen han den där Hitler. Det är med mycket små medel som de lyckas få en att känna den där lurande oron som ligger som en slöja över världen just då. Något jag tycker är väldigt skickligt av författarna. Jag gillar också att de här kända karaktärerna presenteras på ett sätt som gör att man själv kan komma på först vem det är.

Hittills tycker jag också att det var det mest spännande och oväntade slutet, eller snarare cliff hangern. Är sjukt taggad på fjärde delen i den här serien nu, särskilt efter att Max och Marie också fått veta att de kanske inte ens kan ta sig hem. Vad ska hända? Varför är de så viktiga? Varför är Herr Ki och Amanda så himla luriga? Frågorna är många men en sak är jag säker på – jag gillar det här!

Finns att köpa på
Adlibris | Bokus

Gillar

Kommentarer