Torskarnas pride-parad

Författare: Sara Hansson
Titel: Torskarnas pride-parad
ISBN: 9789170378096
Sidor: 115
Förlag: Galago
Läst som: Bok
Microrecenension: Människors rättfärdigande av orimliga beteenden slutar aldrig att förvåna, samtidigt skrattar man och svettas om vartannat.

I Torskarnas pride-parad ser Sara Hansson en skenande marknadsekonomi som gör allt fler delar av mänskligt liv till handelsvaror. Kvinnligt kodade kroppar drabbas hårdast. I surrogatindustrin är graviditet ett arbete, i prostitutionen är sexualiteten en vara och fantasifulla slogans används för att tvätta rent fasaden för kunderna. Vad vill den liberala berättelsen säga om våra liv och hur ser det avgrundsdjupa gapet ut mellan den och vår materiella verklighet? Och är det inte lite väl mycket begärt att
det ska finnas en världs-omspännande människohandel bara för att man har en sexfantasi?

Hej Hallå, här kommer en superminirecension. För det är typ allt jag orkar nu i juletid. Tydligen är november och december mina sämsta läsmånader. Det liksom går inte. Lider av kronisk tröttma. Spelar ingen roll hur bra något är jag säckar ihop. Jag fruktar att om jag inte hade en väckarklocka hade jag hamnat i koma. Min hund kom dessutom och la sig, FRIVILLIGT, på mig igår i soffan. Ni fårstår inte, det har ALDRIG hänt förr. Förmodligen markerar han mot någon sorts obotlig sjukdom. Så förmodligen dör jag snart, vilket gör att tröttheten känns förståelig. 

Jag gillade den här. Sara Hansson har så bra poänger och argument. Och jag gillar att det är mycket källhänvisningar i den till allt hon tar upp och argumenterar emot. Det är fullt av humor trots de ganska tunga ämnena vilket gör det hela ganska enkelt att ta till sig. Jag har både skämts, över folk som är uppenbart puckade, över samhället, men också frustat slem över hur ofantligt rolig den här serien är. Känner att den är ett måste till seriesamlingen.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229