Instagram boklungaInstagram boklungaInstagram boklungaInstagram boklungaInstagram boklunga

Tankar mellan sött och salt

Författare: Marta Söderberg
Titel: Tankar mellan sött och salt
ISBN: 9789178130245
Sidor: 250
Förlag: Gilla böcker
Läst som: Bok
Recensionsex från förlaget.

Måndag, första dagen på högstadiet. Moa vet inte hur hon ska överleva tre år av fångenskap, tillsammans med alla idioter. Efter det som hände i somras pratar ingen i klassen med henne. Utom för att säga hur mycket de hatar henne. Tur att det finns annat i livet än den grå verkligheten i Hellnäs. Som Edward, till exempel.

Det händer ibland att man hittar en bok som är så bra att man inte kan lägga ifrån sig den. För mig händer det inte jätteofta att jag sträckläser en bok från pärm till pärm utan att jag kanske behöver ta en liten sovpaus eller måste göra något annat. Men den här gott folk, Tankar mellan sött och salt, är en såndär bok som jag läste non-stop. Den var så hjärtkrampande bra att det inte gick att göra annat.

Språket är rappt och fullt av humor utan att ta udden av det svåra och jobbiga. Trots klumpen i magen blir man så jäkla glad över att få läsa om just karaktären Moa. Fantastiska Moa. Som är så stark och modig. Som försöker bära allt jobbigt helt själv.

En stark bok om mobbing, civilkurage, ätstörningar men framförallt mod. Jag känner så oerhört mycket med Moa och är så jävla stolt över henne, att hon gör det som är rätt när ingen annan vågar och jag känner att ”when they go low, we go high” passar så jävla bra. Tycker också väldigt mycket om relationen mellan Moa och pappa Henrik. Den är väldigt fin, hela familjen är väldigt fin. Fuck it, bara läs den. Du kommer inte ångra dig. Bland det starkaste jag läst. Vill verkligen läsa mer av Marta Söderberg!

Finns på
Adlibris | Bokus

Gillar

Kommentarer

Vargnatts bokhylla
Vargnatts bokhylla,
Den här gillade jag också! 😊
www.vargnattsbokhylla.blogspot.se
boklunga
boklunga,
Yaay! Den var sååå bra!
nouw.com/boklunga
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229