Så lärde jag mig att älska min kropp

Författare: Linda-Marie Nilsson
Titel: Så lärde jag mig att älska min kropp
ISBN: 9789113088747
Läst som: Ljudbok
Förlag: Norstedts
Speltid: 3h 32min
Uppläsare: Linda-Marie Nilsson
Betyg: 4 av 5

När Linda-Marie Nilsson lade upp en bild på sig själv i bikini blev det en världsnyhet. Kroppsaktivismen eller kroppspositivismen handlar om att alla har rätt till sin kropp och om att vara nöjd med sin kropp som den är, trots samhällets skeva ideal.

Nu har Linda-Marie Nilsson skrivit en peppande och inspirerande självhjälpsbok för att hjälpa fler att älska sig själva. Hon delar generöst med sig av sin egen historia men ger också massor av konkreta tips, allt från hur man hittar rätt kläder till hur man hanterar kroppshat på nätet.

Åh sån förebild Linda-Marie är. Och vilken bok! Det är sån pepp jag känner efter att ha lyssnat till den. Jag känner också att den får ett helt annat djup än om jag skulle läst den själv. Det faktum att hon berättar med sina egna ord och sin egna röst ger en helt ny nivå till det. Ofta när jag läser exempelvis biografier så känns det hela så overkligt. Jag läser någon annans röst men kan inte känna att det verkligen är den personens ord. Därför gillar jag verkligen att hon läst in den själv.

Man blir både ledsen, arg och så sjukt peppad. Arg och ledsen på att samhället inte kommit längre i sin syn på människor. Arg över att vi fortsätter matas med så fruktansvärt skeva ideal. Ledsen över att inte kunna se allas lika värde oavsett utseende. Men mest av allt peppad på att sluta anpassa sig efter dessa orimliga ideal och börja älska sig själv. För det är vad det hela handlar om, att se sitt egna värde.

Linda-Marie skriver på ett sätt som är lätt att ta till sig och förstå och som samtidigt berör. Hon ger också grymt många bra tips. Gillar att hon berättar om den resa hon gjort, öppet och naket. Det är inte en enkel sådan hon gjort, och det är nog inte enkelt för någon att börja tänka på ett nytt sätt. Men hon förmedlar en stark känsla av att "kan jag så kan du och jag tror på dig." Och DET gör mig så glad. Kommer att köpa den till min bokhylla! En oerhört viktig och bra bok som alla borde läsa.

#sålärdejagmig

Adlibris | Bokus

Gillar

Kommentarer

hannashyllningar,
Vill jättegärna läsa den här!
nouw.com/hannashyllningar
boklunga
boklunga,
Ja! Gör det, den är så himla bra och peppig! 😃
nouw.com/boklunga
Felicia ,
måste läsa den 👌🏼
frokentv.se
boklunga
boklunga,
jaa! Den är toppen!
nouw.com/boklunga
IP: 82.99.3.229