PS. Jag gillar dig fortfarande

Författare: Jenny Han
Titel: PS. Jag gillar dig fortfarande
Serie: Till alla killar jag har gillat, del 2
ISBN: 9789187879401
Sidor: 338
Förlag: Lavender Lit
Läst som: Bok
Betyg: 5 av 5

Kära Peter, jag saknar dig. Det har bara gått fem dagar men jag saknar dig som om det gått tjugo år ...

Lara Jean hade inte planerat att falla för Peter. De var ju aldrig ens ett par på riktigt, eller? Men när allting ser ut att ordna sig mellan dem händer något annat: ett filmklipp som fångat Lara Jeans allra mest privata ögonblick sprids som en löpeld över skolan. Samtidigt dyker en gammal bekantskap upp i Lara Jeans liv igen och komplicerar allting ytterligare.

Jag älskar att följa Song-tjejerna! Dom är så himla härliga, och det är verkligen helt annat nu när jag sett filmen också, som delvis även väver in den här boken i sin story. Fast på ett annat sätt. Här får man förståeligt nog en djupare inblick i vad som händer. Plus massa annat smaskigt. Kan vi för övrigt komma ihåg att prata om John McLaren. Åter till LJ, Kitty och Margot. Nu tycker jag att jag känner dom ännu lite mer. Jag har liksom sett filmen 3 gånger och tycker verkligen att de såg ut så i mitt huvud innan jag såg filmen. Även om jag föreställde mig Kitty som mycket yngre. Men fortfarande lika cool.

Även fast det här är ganska lättsamma böcker i grunden får de ett helt annat djup om man bara skrapar lite på ytan. I den här boken utsätts Lara-Jean för slut-shaming efter att "NÅGON" filmat henne och Peter i poolen när de kysstes. Och enligt ryktena som sprids tillsamman med den, är det inte det enda de gör. Och trots att de aldrig var tillsammans på riktigt har äkta känslor uppstått och med det en saknad för vad de inte längre har. Så hon skriver ett nytt kärleksbrev med målet att lämna över det själv, vilket är lättare sagt än gjort. Lyckligtvis, det här är ingen spoiler för det är alldeles i början av boken, är känslorna besvarade och de blir tillsammans på riktigt.

Men det här hade ju inte varit mycket till bok om de hade levt lyckliga i resten av sina liv ni vet. Tonårskärlek och allt. Peter spenderar fortfarande oroväckande mycket tid med Genevive. Nu mer arch nemesis, former best friend. Men om jag får säga det själv så var det ingen förlust. För oskönare människa får man väl leta efter. Även om jag till viss del kan förstå, väljer jag att avsky. HEHE *VUXEN*.

I den här boken dyker även John McLaren upp, det fjärde kärleksbrevet ni vet. Och vilken kille! Nu när jag tänker efter att jag sa att vi skulle prata med om honom så känner jag att det skulle sabba boken. Han gör situationen minst sagt problematisk i alla fall. Läs nu!

En favoritdel i den här boken är mördarleken. Just nu kommer jag inte ihåg vad den hette. Hemliga mördaren? Man skulle i alla fall dra en lapp med någons namn på och den man fick skulle man försöka "mörda" genom att lägga två händer på den utan att den märker det. När man lyckats får man lappen den personen har och ska mörda den, ja ni fattar. Sist vinner! Och vinsten var att få en önskan uppfylld av en av dom man spela med. Jag är VÄLDIGT fascinerad av den här leken. Jag vill leka den!

Samtidigt som allt det ovan händer så försöker Kitty att para ihop sin pappa med granndamen. Men han verkar inte märka något, och det är väldigt underhållande hur hon försöker och försöker. Det är också väldigt fint, att de verkligen vill att deras snälla snälla fina pappa ska få vara lycklig. Att det är okej att han träffar någon annan. Det är nog det jag älskar mest med de här böckerna. Familjen Song-Covey. För dom är så himla fina med varandra. När Kitty ska ha födelsedagskalas och LJ fixar och grejar. Hur dom ställer upp för varandra och tar hand om varandra. Även om Kitty lätt bossar och beter sig. Jag tycker verkligen om att läsa om det. Nästan mer än det andra som händer i den.

I vilket fall så tyckte jag verkligen om den. Den är så charmig och mysig, det är nästan så att sidorna osar av nybakta kakor. Här har ni en som längtar till sista boken.

Finns på:
Adlibris | Bokus

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229