Ord i djupaste blått

Författare: Cath Crowley
Titel: Ord i djupaste blått
ISBN: 9789177813620
Sidor: 286
Förlag: Modernista
Läst som: Bok
Recensionsex från förlaget.

Rachel var länge hemligt förälskad i sin bästa vän Henry Jones. Dagen innan hon flyttade från Gracetown gömde hon ett kärleksbrev i Henrys favoritbok, i hans föräldrars bokhandel. Rachel väntade. Men Henry hörde aldrig av sig.
Tre år senare - känslomässigt bedövad efter att hennes bror omkommit i en drunkningsolycka - återvänder Rachel till Gracetown. Hon ska arbeta ett år innan hon går om sista året i skolan och får jobb i bokhandeln, där hon nu tvingas arbeta med Henry, som hon helst aldrig velat träffa igen.

Henry är glad över att Rachel är tillbaka och förstår inte varför hon är så kylig gentemot honom. Men så småningom börjar de komma varandra närmare igen. Livet går inte att styra och ibland är det outhärdligt. Men tänk om det finns ord, kärlek och andra chanser som gör att allt trots allt har mening?

Vilken fullträff för bibliofiler! Jag älskade varenda sida av den här boken. Sån ljuvlig kärlekshyllning till det skrivna ordet och kraften som finns i det. Det är så många författare, titlar och citat som finns med i den här boken tillsammans med den mest briljanta grejen - brevbiblioteket. Fullt av älskade titlar där man har tillåtelse att klottra tankar och meddelanden, markera älskade stycken och tänkvärda citat, lämna brev och hemliga meddelanden. Om jag fick önska en grej, så vore det att Howlin Books skulle finnas på riktigt. Jag vill kunna gå till det antikvariatet och bara hänga, lämna brev och läsa. Det är en briljant utgångspunkt för den här berättelsen.

Det är så fint att alla parallella relationer i boken utgår från brevbiblioteket, eller böcker, på något sätt. Egentligen är det inte en så unik berättelse i sig, triangeldrama, kärlek som aldrig blev, kärlek som är förlorad, kärlek som slutar, kärlek till en familjemedlem, men allt är så snyggt ihoppackat på 286 sidor.

Den handlar inte bara om kärlek, den handlar också om att förlora en närstående och att hitta livskraften igen. Fast livet känns så satans orättvist så finns minnet kvar, orden finns kvar och det kan vara starkt nog att kunna fortsätta. Men det handlar också om att hitta sig själv och förstå sitt egna värde, att bli omtyckt och älskad för den man är.

Jag säger det igen. Jag älskade den här.

Finns på
Adlibris | Bokus

Gillar

Kommentarer

Vargnatts bokhylla,
Spännande att höra en så annorlunad åsikt än den jag hade när jag läste den! Jag blev bara irriterad på karaktärerna och alla missförstånd de hade mellan varandra :p.
www.vargnattsbokhylla.blogspot.se
boklunga
boklunga,
Hmm där ser man. Jag kan nog ändå tycka att dom beter sig som väldigt osäkra tonåringar snarare. Jag kan tycka att Rachels reaktion på att han aldrig svarar när hon ger sig av är konstig dock, hon borde bara kunnat sagt något. Men jag tänker också mycket på just Henrys sätt att vara mot den här falska what’s her name ligger i att så desperat vilja bli älskad att man helt tappar vem man är själv och tycker att man behöver ändra sig för att bli älskad. Men på det stora tycker jag det var en superhärlig berättelse och jag gillade verkligen brevbiblioteket 😊 för mig vart det en höjdare 😁
nouw.com/boklunga