Omgiven av psykopater

Författare: Thomas Erikson
Titel: Omgiven av psykopater - Så undviker du att bli utnyttjad av andra
Läst som: Ljudbok
Förlag: Bonnier Audio
Speltid: 8h 39min
Uppläsare: Mattias Linderoth
Betyg: 3 av 5

Du har säkert stött på den här personen: en spännande människa som är otroligt karismatisk, trevlig, charmig och hjälpsam. Som alltid har en komplimang i beredskap. Och som garanterat får dig att må bra. Du tror på det du får höra, även när det låter falskt – eftersom det känns så bra. Men det som verkar för bra för att vara sant är troligen det …

I boken avslöjas hur en psykopat använder sig av dina svagheter för att kunna utnyttja dig så mycket det bara går. Du får reda på om din egen personlighetstyp är röd, gul, grön eller blå enligt det psykologiska DISA-systemet. Genom att bli medveten om hur du själv fungerar kan du se igenom och stå emot psykopatens avancerade manipulation. Helt klart är att vissa människor har en personlighet som är exceptionellt manipulativ. De kan övertyga vem som helst om vad som helst. De tycker om att kontrollera andra. Och de drar sig inte för att ljuga och förvränga sanningen för att komma dit de vill.

Alla med psykopatiska drag är naturligtvis inte psykopater. Och alla psykopater är inte bindgalna seriemördare. De flesta av dem vandrar faktiskt omkring här mitt ibland oss. Dessvärre är de betydligt fler än vad man tidigare har trott, vilket betyder att du med största sannolikhet redan har träffat på några av dem i grannskapet, på jobbet eller kanske i din familj. Nu är det dags att ta reda på hur de gör för att utnyttja dig – innan det är för sent!

Den här boken är betydligt tyngre och deppigare än Omgiven av idioter som var väldigt lättsmält. Tyvärr tyckte jag inte om den här så mycket, jag tror att det kan vara för att den är så specad på ett beteende. (Och som gul är jag inte så intresserad av detaljer haha) Jag tycker den ger en lite för fast bild av hur psykopater/personer med psykopatiska drag agerar och varför, även om jag förstår att psykopater just är psykopater för att de agerar så utstuderat. Men det kändes lite som att "såhär är det", även om jag förstår att det är exempel osv.

Det jag gillade ändå var att man fick lite mer kött på benen vad gäller de olika personlighetstyperna. Och det är klart att det är intressant att höra om värstingarna. Man blir lätt så himla förbannad när man hör om personer som beter sig på det här sättet och det är bra att ha lite kunskaper om det så att man lättare kanske kan sortera ut dem. Jag gillade dock den mer positiva tonen och humorn i Omgiven av idioter och saknade den lite i den här. Men allt kan ju inte alltid vara glass och ballonger. ;)

Gillar

Kommentarer

Fobibella
Fobibella,
Hört talas om Omgiven av Idioter 😃
nouw.com/fobibella
boklunga
boklunga,
Rekommenderar den starkt om du är nyfiken på din personlighetstyp, eller på varför personer i din omgivning gör som dom gör. Den är väldigt lättsmält och humoristisk men framförallt intressant. Själv är jag mest gul med inslag av grönt och blått beteende. 😊
nouw.com/boklunga
Fobibella
Fobibella,
Jag har den på Ljudbok så kan lyssna när jag vill . Jag vet inte vilken såndrä Färg jag är 😃
nouw.com/fobibella
boklunga
boklunga,
Perfekt! Jag lyssnade också på den och den är väldigt lättlyssnad 😊
nouw.com/boklunga