Neverworld

Författare: Marisha Pessl
Titel: Neverworld
ISBN: 9789177814627
Sidor: 271
Förlag: Modernista
Läst som: Bok
Betyg: 5 vakor av 5
Recensionsex av förlaget

DET VAR EN GÅNG, på den tiden då Beatrice Hartley och hennes fem bästa vänner på Darrow-Harker School var det tuffaste gänget i stan, de vackra, de hippa, de som andra ville vara. Men när Jim, gruppens kreativa geni och Beatrices pojkvän, plötsligt dog förändrades allt. Ett år efter examen återvänder nu Beatrice för en återförening på Wincroft den herrgård vid kusten där vännerna tillbringat så många nätter och delat så många tankar, hemligheter, förälskelser och planer med hopp om att få svar på den fråga som värker i henne: Vad visste egentligen hennes vänner om Jims död? Kvällen fylls av haltande skämt och obekväm tystnad, och svaret på frågan verkar avlägset. De en gång så nära vännerna är förändrade splittrade och osäkra. Det är för sent. Men när natten går mot morgon rasar åskan, och en mystisk man knackar på dörren. En man som berättar något som inte borde vara möjligt.

Jag hade väldigt höga förhoppningar på den här. Just för att så många verkligen hyllat den, och jag kan inte göra annat än att stämma in i hyllningssången. För jäklar vilken annorlunda och spännande historia. Twist på twist och när jag läst klart den kändes det som att jag skulle behöva läsa den igen. Mest bara för att se om allt blev så logiskt som de fick det att verka. Känner mig helt bortkollrad, hela tiden lurad på ett bra sätt!

En mörk och spännande historia om att vara fast i ett tillstånd mellan liv och död. Och enda sättet att ta sig ur det, är att enhälligt bestämma vem som ska få överleva. Hur bestämmer man ens det? Är man ens förmögen att kunna välja någon annan än sig själv? Och vad vet man egentligen om varandras liv, om vad man själv är för person? Det är så spännande att följa tankegångar och dessa moraliska dilemman och hur de försöker nysta i Jim's död. Vad hände egentligen?

En sån bladvändare. Älskar hur den här världen i världen, Neverworld, byggs upp. Jag blir så oerhört engagerad i berättelsen, i världen och personerna. Jag glömmer att jag läser och är där, och det är verkligen ett bevis på att en bok är riktigt bra. Jag hade kunnat sträckläst den här. Men jag ville verkligen inte att den skulle ta slut så fort. Det enda jag saknade var att i slutet få en bekräftelse på att det jag tänkte var rätt. För den är inte ologisk, men jag skulle bara vilja veta att, ja så var det.

Nu är det ju höstlov också och det är ju lika med läslov, läs den här vetja för jäklar vilken bra bok! Nu måste jag verkligen läsa mer av Marisha Pessl.

Finns på
Adlibris | Bokus

Gillar

Kommentarer

Vargnatts bokhylla,
Det här låter lovande 😃
www.vargnattsbokhylla.blogspot.se
boklunga
boklunga,
Ja!! Sååå bra!! Läs omgående! 😄
nouw.com/boklunga
Snowglitter,
Den var såå bra!
snowglitter.blogg.se/
boklunga
boklunga,
Visst var den! 😃
nouw.com/boklunga
IP: 82.99.3.229