Instagram boklungaInstagram boklungaInstagram boklungaInstagram boklungaInstagram boklunga

Nevermoor - Morrigan Crows magiska förbannelse

Författare: Jessica Townsend
Titel: Morrigan Crows magiska förbannelse
Serie: Nevermoor (del 1)
Sidor: 346
Förlag: Bokförlaget SEMIC
Läst som: Bok
Betyg: 5 (MILJONER) av 5

Morrigan Crow är född med en förbannelse. Alla vet att hon för otur med sig. Hon får skulden för allt dåligt som händer: från hagelstormar till hjärtattacker och misslyckad sylt. Men det värsta med förbannelsen är att hon kommer att dö på sin elfte födelsedag.

När Morrigan väntar på sitt dystra öde blir hon räddad i sista stund av den fantastiske Jupiter North. Han för henne till den mystiska staden Nevermoor.

Hon tror att allt har löst sig, men det är bara början. Jupiter har valt ut Morrigan som kandidat till Wundersamfundet, Nevermoors mest svåråtkomliga skola. Hon ska tävla mot hundratals andra barn i svåra, farliga prövningar. Alla har en extraordinär talang av något slag.

Men Morrigan? Vad är hennes talang? Har hon ens någon?

Om hon inte klarar prövningarna blir hon utkastad ur Nevermoor – och då kan hon inte undkomma sitt dödliga öde …

Alltså alltså alltså jag typ hoppstudsar när jag skriver det här. Den här boken hörrni! Alltså JAG DÖÖÖR. Ni vet hur allt kryddas med "Lika bra som Harry Potter" eller "Fyller luckan efter Harry Potter". Den här GÖR det! Den lever upp till precis alla förväntningar jag hade plus lite till, och tro mig, som HP-fan har man extremt höga förväntningar när man läser sånt. Jag trodde inte att jag skulle läsa något igen som kom upp i HP-nivå. Jag medger att det här ju ger alla andra extremt höga förväntningar också. Men jag säger bara wow! (och mycket mer). Det är en historia där man absolut kan hitta likheter med HP om man ser det med stora drag, men det gör mig inget för den känns också helt olik trots de bekanta.

Något av det bästa med den här boken är att den är så oerhört målande med känslor, uttryck och miljöer. Jag har väldigt bra fantasi och, hur ska man säga det, läser i bilder? När jag läser en bok så ser jag det som händer framför mig, ibland tydligare än andra gånger. Den här ger mig samma upplevelse som med HP, jag är där, jag ser ALLT och glömmer bort att jag läser och det är verkligen den bästa upplevelsen man kan få när man läser tycker jag.

Karaktärerna i den här boken är helt wunderbara (jag är rolig också) man älskar dom direkt, dom schyssta såklart. Och dialogerna i den här boken. Jag har frustskrattat så många gånger. Jupiter North, den vuxna som inte vill vara så vuxen som fascineras av hyss och tokigheter. Katten Fenestra (en riktiga favorit) som är så bitter och rolig i all den bitterheten. Morrigan Crow, som är så modig och smart, som bara vill bli omtyckt och ha vänner och familj. Man kan inte annat än tycka om henne.

Sen hela den här wunder-grejen. Den är så himla spännande, och det känns så oerhört välgenomtänkt. Hela den här världen hon bygger upp på wunder som är en egen energi. OCH INTE TALA OM HOTELL DEUCALION! Jag vill bo där. Det är så himla häftigt, särskilt Morrigans rum som ändrar sig ju mer det lär känna henne. Det känns ungefär som att jag druckit tretton koppar espresso när jag skriver den här recensionen. Jag förstår att den är oerhört spretig och helt vansinnig, men det är SÅ mycket känslor som bara vill ut.

Jag har enbart superlativ att säga om den här boken. Det enda negativa jag ens skulle kunna säga är att jag tyckte det kunde vara mer sidor, för den tog slut för fort. Och nu är jag helt förstörd över att jag måste vänta i vad som känns som tusen år på nästa bok. Samt att jag måste vänta på intagningsbrev från Hogwarts OCH en inbjudan till Wundersamfundet och måste tacka nej till en av dom. Just nu lutar det åt att tacka ja till Wundersamfundet, förutsatt att jag får Jupiter North som mecenat och får bo på Hotell Deucalion.

Den här boken kommer älskas, som HP, av stora och små, det är jag helt övertygad om. Försök att inte jämför för mycket med Rowlings magiska värld bara, låt den vara sin egen. Bara ta med den där känslan du hade när du läste HP och blev kär i en berättelse, för jag lovar att du kommer falla lika handlöst för den här.

Gillar

Kommentarer

Vargnatts bokhylla
Vargnatts bokhylla,
Då måste jag ju läsa den här också låter det som! 😊
www.vargnattsbokhylla.blogspot.se
boklunga
boklunga,
Ja, ja, ja!!! 😃
nouw.com/boklunga
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229