Läsardiet

Ramlade över en Läsardiet när jag läste Svensk Bokhandel. En rolig lista för alla oss som gillar att läsa. Fri att kopiera och göra själv. Kommentera gärna om du också gör den så att jag kan titta in!

Senast köpta bok: The beginning of the world in the middle of the night av Jen Campbell, Jane, Unlimited av Kristin Cashore, Resistance is futile av Jenny T. Colgan

Därför köpte jag den: Jag var på besök i min favoritbokhandel, Science Fictionbokhandeln , när jag var i Stockholm, passar alltid på då och köper ett gäng böcker som verkar spännande. Tyvärr finns det alldeles för mycket böcker och för lite pengar. Men dessa tre kom jag hem med. The beginning of the world... hade så fint omslag så jag kunde inte låta bli.

Läser just nu: Det handlar om oss av Åsa Ringdahl

Läser helst: Fantasy och Ungdomslitteratur

Den bok jag gett bort flest gånger i present: Shantaram av Gregory David Roberts

Antal olästa böcker på nattduksbordet: Två.

Så är min bokhylla sorterad: Eftersom jag jobbar på ett bibliotek så är jag lite lätt hjärnskadad när det kommer till att sortera efter efternamn. Sen är det indelat skönlitteratur, biografier, serier, fack och barn.

Bokmärken eller hundöron: Gah! Skulle aldrig vika ett hundöra. Blir kallsvettig av bara tanken, jag använder bokmärke. Eller vad som nu finns tillgängligt. En strumpa, galsspinne, sked, pistagenötsskal. Favorit är dock magnetbokmärke, för dom ramlar inte ur.

Gör marginalanteckningar: Nej, jag önskar att jag var sån. Så att jag kunde komma ihåg vad jag kände när jag läste vissa delar och så vidare. Men jag kan inte förmå mig att göra det. Precis som med hundöron.

Förhållande till fotnoter: Likgiltigt inställd.

Omslag eller baksidestext: Omslaget lockar till baksidestexten. I det långa (eller ofta korta) loppet avgör baksidestexten.

E-böcker eller papper: Papper, men jag uppskattar att läsa på platta också. Speciellt när boken är tjock och tung.

Läsa ut eller lägga ner otillfredsställande böcker: Jag har svårt att ge upp böcker, vilket ofta straffar läslusten. Men jag lever på hoppet om att det kanske blir bättre om jag fortsätter. Oftast funkar det inte så.

Den bok jag läst flest gånger: Pettson och Findus får julbesök. Den blir aldrig dålig, fy tusan vad bra den är. Jag läser den alltid till jul för den är så mysig.

Bästa soundtracket till läsning: Hans Zimmer

Bästa platsen för läsning: Tåg!

Bästa läsdrycken: Rödvin eller lavendel- och kamomillte. Men vem försöker jag lura, rödvin är bäst. Jämt.

Bästa lästilltugget: Jag gillar inte att bli kladdig och fingrarna när jag läser. Sååå... rödvin?

Favoritbokhandel: Science Fictionbokhandeln

Favoritantikvariat: Rönnells antikvariat

Jag har dåligt lässamvete angående: Att min att-läsa-hög bara växer och växer och växer till det oändliga och jag nästan aldrig försöker beta av den. Jag ligger ÅÅÅÅÅR efter.

Tips för att få tillbaka utlånade böcker: Jag har tyvärr inget bra tips. Jag lånade ut böcker till en kompis för cirka 10 år sedan, jag har fortfarande inte fått tillbaka dom och han bor nere i Blekinge någon stans nu.

Gör när jag lyssnar på ljudböcker: Promenerar, diskar eller jobbar med saker där jag inte behöver tänka så mycket.

Litterär gestalt jag skulle vilja vara: Findus och få hänga med gubben Pettson hela dagarna och leka med murklor och hönor och uppfinningar. Eller kanske Lilla-My, för hon är så cool.

Läser recensioner: Jag brukar läsa dom efter att jag läst en bok. För att få veta vad andra tyckt om den.

Gillar

Kommentarer

Bokmode
Bokmode,

Rolig lista! Jag kopierade den:)

nouw.com/bokmode
boklunga
boklunga,

Kul! Gör det 😃

nouw.com/boklunga
Vargnatts bokhylla,

Vilken rolig lista! 😊 Och att få vara Findus, vilket bra svar 😃

www.vargnattsbokhylla.blogspot.se
boklunga
boklunga,

Kopiera gärna, så ska jag kika in. Jamen eller hur! Findus och Pettson är bäst.

nouw.com/boklunga