Kvinnan i fönstret

örfattare: A J Finn
Titel: Kvinnan i fönstret
Läst som: Ljudbok
Förlag: Bonnier Audio
Speltid: 13h 44min
Uppläsare: Angela Kovács
Betyg: 4 av 5

Anna Fox lever ensam och isolerad i sin lägenhet i New York. Om dagarna dricker hon vin, ser Hitchcockfilmer och spionerar på grannarna. En dag flyttar familjen Russell in i huset på andra sidan gatan. En mamma, en pappa, en tonårig son: på ytan den perfekta familjen. Så en kväll blir Anna vittne till nåt hon inte borde ha sett. Hennes värld faller samman. Vad var det hon såg? Har hon inbillat sig allt? Och vem är egentligen i fara?

Jag hade tanken, som så många andra, att jag i år skulle försöka läsa alla nominerade till Årets bok. Först ut blev Kvinnan i fönstret och oj vad jag är glad att jag läste den. För fy sjutton vad bra den var. Stundtals obehagligt ångestframkallande och klaustrofobisk. Tyvärr så kunde jag genomskåda och gissa mig till det mesta i förväg, men den är så spännande ändå att det inte gjorde något och även om man fattar det så är det så snyggt gjort sen när det kryper fram, hur det kryper fram och detaljerna som man missar man som är så viktiga.

Det var väldigt lätt att leva sig in i karaktären Anna Fox och jag blev själv nästan svettig och yr många gånger. Allt är så väldigt bra beskrivet att man inte kan ta miste på känslorna som hon upplever. Till slut är man själv den där vindrickande kvinnan i fönstret som smygtittar på grannarna. Och den frustration hon upplever igenom boken känner jag med henne. Ville bara skrika "MEN FÖR HELVETE! FATTAR NI INTE VAD HON SÄGER ELLER?!".

Jag gillar verkligen det psykologiska i den här boken, oftast är det mer sånt jag går igång på när det kommer till deckare (jag är egentligen inte någon stor konsument av den genren). Men den påminde också en del om Kvinnan på tåget som jag gillade väldigt mycket. Det här är en bok jag absolut rekommenderar att läsa, för den är bra och har flera lager som är intressanta. När jag tänker efter så kanske den mer klassas som "psykologisk spänningsroman". Känns mer lämpligt och värdigt. Vi säger så.

Plus också för Angela Kovács uppläsning av boken. Fan vad hon läste den bra. Rekommenderar att lyssna till den!

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229