Kring denna kropp

Författare: Stina Wollter
Titel: Kring denna kropp
ISBN: 9789178270682
Förlag: Bonnier Audio
Läst som: Ljudbok
Speltid: 8h 29min
Uppläsare: Stina Wollter
Betyg: Den bästa boken jag läst hittills i år.

Med vidöppen blick och personlig röst berättar Stina Wollter om människor, möten och händelser som påverkat henne.Hon ger sig ut på en slags upptäcktsfärd i den egna kroppens historia. Vad har berört, invaderat, påverkat, lyft och sänkt den?

Det handlar om nygamla ideal, om motstånd, frihetskänslor, förändring – och om vägen fram till försoning. Genom att ta tillbaka bilderna av oss själva kan vi bestämma villkoren och skapa nya, mänskligare, normer.
För att de gamla är livsfarliga.

Det här är nog det mest innerliga, äkta och fina jag läst i år. Ja, kanske till och med det bästa. För tusan vilken känslokarusell det varit att läsa den här. Jag har varit ledsen, arg, stolt, besviken, glad, fnissig och förundrad. Den har väckt så många känslor och tankar i mig. Fått mig att börja lätta på de negativa tankar jag haft och fortfarande har om mig själv, förstå mönster inte minst mina egna. Reflektera över andra, som dessa pelargonkvinnor hon myntat, som för övrigt är ett väldigt bra ord tycker jag.

Ni vet hur Beyonces fans kallas BeyHive, Lady Gagas kallas Little monsters, Ed Sheerans fans kallas Sheerios osv. Stina Wollters då? Om inte annat vill jag här med slå ett slag för Limpdjur, för visst är det väl det finaste ni hört? Jag älskade när Stina berättade om sin mage som ett limpdjur. Det liksom rensar bort alla hemska tankar om kroppen på något sätt. Till något man inte kan vara elak på. Plötsligt tyckte jag att min mjuka mage är lite gullig och inte alls så hemsk.

Men mest av allt vill jag bara krama Stina och säga tack. Tack för att du orkar, tack för att du inspirerar och tack för att du skrev den här boken. Jag visste inte att jag behövde den. Till er som ännu inte läst den. Gör det. Och att lyssna på den, det var magi.

Finns på
Adlibris | Bokus

Gillar

Kommentarer

patriciatornros
patriciatornros,
Denna som jag skulle läsa? 😊
nouw.com/patriciatornros
boklunga
boklunga,
Jaaaaaaaaaaaa! 😊
nouw.com/boklunga