Karta för förälskade och andra vilsna

Författare: Johanna Lindbäck
Titel: Karta för förälskade och andra vilsna
Sidor: 286
Förlag: Gilla Böcker
Läst som: Bok
Betyg: 4 av 5

Julia är påväg ut till stugan på Dalarö, men inte med sin bästa kompis Karin i år som åren innan. Är de ens vänner längre? Nu när Julia råkade bli tillsammans med Isak som Karin gilla först. Men det där pirret när man är riktigt kär, det har inte hunnit komma än så de två veckorna i stugan kommer bli bra. Julia kommer hinna längta efter Isak och bli sådär riktigt kär och flickvännig. Och hon kommet inte behöva tänka på att Karin är med Astrid på Mallorca och inte pratar med henne. Men på Dalarö dyker Rasmus upp, som ritar och gillar att hänga på bibblan, en helt annan typ än Isak, och genast blir allt komplicerat.

Aaah young love. Den här boken är så himla mysig och fin! Och jag tycker så himla mycket om karaktärerna Julia och Rasmus och den utveckling de gör som personer i boken. Jag gillar alla karaktärsbeskrivningar i den här boken i och för sig, dom känns så verkliga och inte överdrivna. Eller ja, man är väl ganska överdriven som 15-åring, men det är den där fina gränsen Johanna lyckas hålla sig på där det aldrig rinner över.

Även fast det är ganska uppenbart hur det hela ska sluta så dyker det ändå upp några oväntade händelser. Språket i boken är också så lätt att ta till sig och målande att man sugs in i handlingen och är där. Man känner den salta doften från havet och skvalpet, kanske någon knarrande planka på bryggan. En lättsam bok att ta rätt in i lillhjärtat.


Gillar

Kommentarer

Bokmode
Bokmode,

vad roligt med en ny bokblogg😃 Spännande attläsa!

nouw.com/bokmode
boklunga
boklunga,
Tack så mycket! 😃
nouw.com/boklunga
IP: 82.99.3.229