Kan du ingenting, Pettson?

Författare: Sven Nordqvist
Titel: Kan du ingenting, Pettson?
ISBN: 9789172261846
Sidor: 20
Förlag: Opal
Läst som: Bok
Recensionsexemplar från förlaget

Findus utmanar Pettson i olika fysiska svårigheter som att stå upp och ner och klättra i träd. Pettson gör så gott han kan med tokiga resultat som lockar till skratt. Till slut gör han det han kan bäst ...

Oj oj oj vad jag myser av det här. Sven Nordqvist är en husgud för mig och en stor inspiration till att jag själv ville börja teckna när jag var liten. Det bästa jag visste var att titta på de fantastiska bilderna med alla murklor och alla små tokiga detaljer. Det i kombination med de varma och lekfulla berättelserna om en gubbe och en katt, det kan bara blir en fullpott hos mig.

Kan du ingenting, Pettson? är rekommenderad för 0-3 år och jag känner att jag verkligen vill läsa den med de småttingar som finns i min närhet. För jag är en cool "mosterfaster" som gillar att leka. (stor betoning på cool). Precis därför kan den vara rolig att utgå från, för den bjuder in till en massa lek. "Kan du göra såhär?", "Vem är snabbast då?" och man kan leta murklor tillsammans. Men finast är ändå att man kan vara bra på olika saker och Pettson kan han också, han ordnar picknick som de båda två kan ha, lika mycket, tillsammans. Jag gillar att den här, trots allt det lekfulla och busiga ändå avslutas som i en varm stor kram.

Jag och Pettson
Anledningen till att jag gillar Pettson och Findus sådär extra mycket är för att när jag själv växte upp så bodde det en Pettson på vår gård, det gjorde alltid berättelserna lite mer spännande. Han bodde själv i ett skruttigt hus, inte alls olikt som hos Pettson. Gick varje dag med ganska trumpen uppsyn och lite krum ner till postlådan i sina stora stövlar. Såhär i efterhand vill jag tänka att han hade en sån hatt som Pettson, men han hade ofta keps. Eller en blå toppluva om det var vinter. Tyvärr hade han ingen katt, och jag tänkte ofta att det var därför han var så butter. Ibland gick jag och min bror och hälsade på honom, mest för att vi var nyfikna på att se hur han bodde, och om det fanns några murklor.

Annars lyssnade jag, min farfar och farmor alltid på Pettson får julbesök eller Stackars Pettson när vi åkte bil, oavsett årstid. Och vi skrattade alltid precis lika mycket, fast vi hört det tusen gånger och mer när Findus ska skura golvet. Det finns faktiskt inga berättelser jag håller så kära som just dessa. Fortfarande läser jag Pettson får julbesök varje jul, och Tomtemaskinen. Det hör liksom till.

Finns på
Adlibris | Bokus

Gillar

Kommentarer

Vargnatts bokhylla
Vargnatts bokhylla,
Pettson och Findus är bäst <3 Jag och min pappa lånade alltid böckerna från bibblo och jag minns hur roligt jag tyckte det var att sitta och leta alla figurer tillsammans.
www.vargnattsbokhylla.blogspot.se
boklunga
boklunga,
Det är dom verkligen! Åh vad mysigt! 😍
nouw.com/boklunga
Amanda
Amanda,
Vilket mysigt inlägg! Har köpt flera Pettson-böcker till min lillasyster, hon älskar dem. 😊
amandasminnen.com/
boklunga
boklunga,
Åh tack! 💕 Ja Pettson är bäst! 😁
nouw.com/boklunga
IP: 82.99.3.229