Jag som läsare

Jag hittade en rolig lista hos Vargnatts bokhylla, det är alltid kul att tänka kring hur man är som läsare och vilka böcker som gjort intryck på ens liv osv. Och det kan ju såklart vara kul för er läsare att lära känna mig lite bättre också.

Välj ett ord som beskriver dig som läsare.
Uppslukad. Jag liksom försvinner in i böcker, även om jag inte tycker de är bra så slukas jag av dom. Jag brukar försöka förklara för andra hur jag upplever läsning. Och jag kan inte förklara det på annat sätt än att jag ser det som en film i mitt huvud där jag hela tiden hänger med som en lite fluga på väggen. Stundvis glömmer jag bort att jag läser för jag är så inne i det hela. Det har ibland hänt att jag inte ens reagerar på tilltal, det hände särskilt när jag läste Harry Potterböckerna.

Vilken var den allra första boken du blev förälskad i?
Elsa Beskows Tomtebobarnen var jag helt besatt av som liten. Jag tycker fortfarande att den är helt fantastisk!

Inbundet eller pocket?
Det beror på hur tunna sidorna och hur liten texten är i pocketboken, jag har George R. R. Martins böcker i pocket och där är texten mikroskopisk samt att sidorna är som silkespapper. Men jag föredrar inbunden, så länge det inte är mer än 400 sidor, mest för att jag tycker det är finare att ha i bokhyllan.

Hur har läsningen påverkat dig som person?
Det har nog främst gjort mig självständig. Jag har inte så stora krav på att det måste hända en massa saker, jag är helt nöjd med att kunna sätta mig ner ensam med en bok. Ibland nästan föredrar jag det framför att göra något. 

Vad läser du när du behöver bli tröstad?
Stackars Pettson, den kan muntra upp vem som helst!

Vem gjorde dig till en läsare?
Min pappa, både han och jag är storläsare. Och han öppnade portarna till fantasyns magiska värld med Bilbo.

Vilken bok har förändrat din syn på världen?
Kung Leopolds vålnad.

Beskriv ditt drömställe för läsning.
I en hängmatta eller skön fåtölj på kanske en altan med tak så man hör smattrandet när det regnar, för det måste vara regn också. Och ett glas vin. Ganska anspråkslöst, men vår Holme uppfyller alla krav.


Gillar

Kommentarer

Vargnatts bokhylla,

Vad kul att du gjorde den! 😊 Har också haft stunder då jag inte hört att folk pratat med mig för att jag varit så inne i boken jag läst. Det är härligt! 😃

www.vargnattsbokhylla.blogspot.se
boklunga
boklunga,
Ja då vet man att man läser något riktigt bra! 😃
nouw.com/boklunga
IP: 82.99.3.229