Jag kommer med stryk

Författare: Nanna Johansson
Titel: Jag kommer med stryk
ISBN: 9789177750581
Sidor: Orkade inte räkna, men alldeles för få.
Förlag: Galago
Läst som: Bok
Recensionsex från förlaget.

"Jag kommer med våfflor!" "Hurra!" "Skoja ba, jag kommer med stryk!"
Min favorittramsare och satiriker, det är inte klokt vad jag tycker om Nanna. Jag praktiskt taget garvar mig igenom boken. Vissa delar lite mindre men andra desto mer. Nickar instämmande och gastar till allt och ingen att "Ha! Precis så är det!" Som när kyparen presenterar den svåra och överdådigt lyxiga menyn och det slutar bara som sörja i magsäcken. Jag älskar de absurda och bokstavliga, som när hon släpper sitt inre barn fritt. Eller den fruktansvärt obekväma serien om Stockholm = väldigt dålig stämning, fast väldigt roligt.

Allt balanserar hela tiden på gränsen till totalt vansinne men är ändå är fullt rimligt. Och finns det något bättre sätt att ta upp jobbiga ämnen på än med humor? Säkert, men inte för mig. Jag är en "skämta-bort-allt-jobbigt-person" av rang. Men med humor kan jag greppa det och förstå det. Bättre än om det kommer med seriös ton och känslan av skuld för att man är en skämtare och inte tar det "seriöst". Humor är det starkaste vi har när det kommer till att förmedla saker många gånger. Men att skämta om seriösa saker innebär inte alltid att man skämtar bort allvaret. Humor öppnar upp en dörr i hjärnan som tillåter att skoja men också att reflektera, så att det jobbiga inte behöver vara så himla svårt att greppa. Det är flera dagar sedan jag läste ut "Jag kommer med stryk", men det är fortfarande serier som jag tänker väldigt mycket på. Eller att jag känner att jag vill bläddra fram en serie igen och läsa om och fundera kring. Det här är ett beteende jag har särskilt när det kommer till Nannas böcker. Att jag går tillbaka, bläddrar och läser igen. Det gör jag i stort sett inte med några andra serier, eller böcker för den delen.

Nanna lyfter ämnen som depression, prestationsångest, diktatur, och min favoritserie i boken - DÖDEN. Men också en massa annat. Jag blev inte besviken av den här om man så säg, kanske på att den tog slut för fort.

Ljuva hälsningar,
Plague Boner

Finns på
Adlibris | Bokus

Gillar

Kommentarer