Internationella Harry potter-dagen

Nu ska ni få höra något skrämmande. Första gången jag hörde Harry Potter, då var jag 10 år. Min fröken hade lyckats låna ett exemplar och skulle ha högläsning i klassrummet. Min reaktion var "mjäsch". Vad är det ens för reaktion. Jag tyckte inte att det verkade vara något vidare. Även fast min pappa tjatat om att den var så himla bra. Han hade ju läst den på engelska två år tidigare. Och jag var totalt likgiltig.

Sen kom filmen och jag tror att pappa var mer exalterad över det. Jag minns även att det var vissa som var utklädda med hattar och grejer. Då vill jag att ni ska förstå att det här händer i Sundsvall. Reklamen går igång och dom visar en reklam för Ice Age. Anledningen till att jag minns reklamen är för att min käre far tyckte det var så oerhört roligt med den stackars ekorren som försöker gömma ekollonet i isen och det till slut sprutar vatten fulla korren. Han skrattar. Högt. Och långt in i förtexten på filmen medans jag sakta men säkert sjunker djupare ner i stolen. Till slut skrattade han så mycket att folk började skratta åt honom och peka på den roliga farbrorn.

Efter att jag sett filmen bestämde jag mig i alla fall för att ge boken en chans till. Anledningen till att jag inte blev fast första gången är förmodligen för att jag aldrig varit särskilt bra på att lyssna, och när det kommer till böcker vill jag gärna läsa själv. Min pappa var väldigt bra på att läsa högt när jag och min bror var små och det gick bra. Men fröken läste inte som pappa, och inte som jag. Hon gjorde tyvärr Harry Potter dåligt där och då. När jag läste själv försvann jag in i den magiska världen och föll handlöst förälskad i berättelsen om Harry Potter.

Det är mitt absoluta favoritäventyr och den läsglädje och fantasi jag upplevt när jag läst böckerna hoppas jag att alla får känna någon gång, inte nödvändigtvis med HP. Men säg då vilken annan bok som kan leva upp till det.

Gillar

Kommentarer

Nathalie Sjögren,
Vad intressant. Att det kan bli så olika upplevelse beroende på vem som läser upp. Själv har jag allitd svårt för ljudböcker för jag stör mig alltid på något hos uppläsaren och kan inte fokusera på berättelsen. Jag vill helst läsa själv.

Jag upptäckte inte Harry Potter förrän jag råkade få syn på femte delen på en skola som jag vikarierade på. Jag tog upp den för att se "what all the fuzz was about" och var helt såld. Sedan fick jag läsa de tidigare böckerna för att komma ikapp och äntligen få veta fortsättningen på del fem. 😊
www.nathaliesjogren.se
boklunga
boklunga,
Ja jag har haft väldigt svårt för att lyssna med men hittar man en bra uppläsare så går det bra. Men föredrar att läsa själv. 👌🏼
nouw.com/boklunga
My Tiny Bookshelf,
hahah jag förstår dig en uppläsare kan vara avgörande för vad man tycker om boken.

Första gången jag försökte läsa Harry Potter försökte jag av någon anledning börja med andra boken, men jag fick panik varje gång jag kom till den delen när Dobbys ögon tittar ut ur häcken och vågade aldrig läsa vidare 😋 Tog mig ett tag innan jag faktiskt tog mig in i Harry Potter på riktigt 😊.

Har du lyssnat på ljudboken någon gång. Det är Krister Henriksson som läser den gamla versionen, tycker han gör den helt fantastiskt 😃
mytinybookshelf.wixsite.com/mtbs
boklunga
boklunga,
Haha verkligen! Min fröken sabbade! Hon var bra i övrigt dock!

Hahaha fy vad gulligt 😂 Lilla Dobby liksom! Kan iofs förstå om man är lite rädd för honom när man är liten, det tar ett tag innan man förstår hans gullighet haha!

Nej jag har ju inte det. Krister har ju trevlig röst så kan iofs förstå att det kan vara mysigt att lyssna på haha. Det är björn källman som läst på nytt va?
nouw.com/boklunga
IP: 82.99.3.229