I kill giants

Författare: Joe Kelly
Tecknare: Ken Niimura
Titel: I Kill Giants (Hela serien)
ISBN: 9781607069850
Sidor: 232
Förlag: Image Comics
Läst som: Seriebok
Microrecenension: Hjärtskärande jävla bra.

I Kill Giants tells the stoy of Barbara Thorson, an acerbic middle shooler who is convinced that a giant is coming to town. A giant she's sworn to find, hunt and kill. As the monster draws closer and dark omens abound, the lines between Barbara's fantasy life and real world problems become blurred, ultimately revealing a poweful and emotional truth.

Jag är löjligt förtjust i serier. Många gånger lyckas de förmedla det lilla extra med bra illustrationer, sånt man kanske missar att läsa in annars. Som ansiktsuttryck och känslor. Det blir inte bara ens egna tolkning utan det blir allt det författaren tänkt när den skapat historien. Just den här serien är så hjärtskärande jävla bra. Så bra att jag till och med grinade en liten skvätt, samtidigt som man också kan skratta åt det mörka.

Även fast den här innehåller en del fantasy är den så oerhört verklig trots jättar. Barn som måste hantera väldigt svåra saker, kan lätt tappa bort sig själva i det där landet mellan vad som är verkligt och inte. Till slut känns det så verkligt att man tappar bort verkligheten, det blir det enda sättet man kan hantera det på. Annars går man sönder. Just det, lyckas Joe Kelly att berätta så oerhört bra tillsammans med illustrationerna från Ken Niimura.

Den här serien finns också som film, och jag tycker de lyckats väldigt bra med filmatiseringen av den. Jag är dock lite förvånad att den bara fått 6,2 på IMDb, för jag tyckte den var väldigt bra. Ofta brukar jag tycka att filmatiseringarna av böcker/serier generellt är ganska dåliga. Men den här är ändå en av de betydligt bättre. Finns på Netflix! Så du kan se den redan idag! Men förvänta dig inte allt för mycket fantasy, misstänker att det kanske är det som gett den lite längre betyg? Se den i alla fall, eller läs serien.

Gillar

Kommentarer

mynameisjossan
mynameisjossan,
Hej. Jag har sett filmen och tyckte den var sådär, ingen direkt höjdare och kommer inte att se den igen. Boken har jag däremot inte läst eller ens vetat att den finns tror jag
nouw.com/mynameisjossan
boklunga
boklunga,
Okej, jag gillade den mycket i alla fall. 😁
nouw.com/boklunga
louisemellqvist
louisemellqvist,
Åh jag älskar att läsa böcker/serier som har en film älskar att jämföra böckerna med filmerna 😃
nouw.com/louisemellqvist
boklunga
boklunga,
Ja jag håller med, det är alltid så spännande att se om de får till karaktärerna och miljöerna som man tänkt själv! 😃 Jag ska dock erkänna att jag i många fall ofta ser filmen först, för att läsa boken sen. Tycker jag brukar få ut mer av det då, och boken är ju nästan alltid bättre ändå. Så gillade man filmen först, behöver man inte bli besviken! 😃 haha
nouw.com/boklunga
IP: 82.99.3.229