Höstens böcker, dessa ser jag fram emot

Här om dagen kom katalogen med Höstens böcker 2018 från Svensk Bokhandel. Och det är så himla mycket bra som kommer, även om vi nu egentligen ska fokusera på sommaren den har ju knappt ens börjat! Här är några av de böcker jag ser mest fram emot att läsa i alla fall.

Legend av Stephanie Garber
B Wahlströms
Jag älskade Caraval så vansinnigt mycket att jag ett tag försökte få tag i en förhandsutgåva av Legend på engelska så fort en tävling om den kom upp. Tyvärr var det många fler än jag som var sugen på det, så jag har tålmodigt fått vänta. Men nu längtar jag till oktober och tills den här kommer ut, så att jag får följa Scarlett och Tella igen. Peppen alltså!

Kampen (Ättlingarna del 2) av Mats Söderlund
Rabén & Sjögren
Sjukt spänd på fortsättningen i serien Ättlingarna. Hotet var även den en bok jag verkligen tokälskade, jag är även helt såld på nordisk folktro just nu i och med dels första boken men också efter att ha läst serien Hallahem. Sen tycker jag det är ett så viktigt och intressant tema i Ättlingarna. Viktigt inte minst. Sen skriver han helt magiskt Mats.

Fördelen med olycklig kärlek av Becky Albertalli
Rabén & Sjögren
Först och främst måste jag läsa Love, Simon. Men det här känns som en bok i min smak. Även fast jag älskar fantasy så kan jag inte få nog av ungas kärleksbestyr och första kärlekar. Det är något som är så fint med det och lite mysigt. Ibland väldigt pinsamt, och alla som känner mig vet att jag älskar pinsamheter. Särskilt på TV. Jag tycker ändå att den låter väldigt najs.

Flickvänsmaterial av Yrsa Walldén
VOX by Opal
När jag läste om den här blev jag så himla ivrig. Jag känner hur bra den här kan bli, hur pinsam och rolig. Jag har inte läst något av Yrsa innan men känner att det här är en av mina must reads. Hur någon tråcklar sig igenom dejtingvärlden, det är som upplagt för skratt åt hemska dejter.

Jane och gåtornas hus av Kristin Cashore
SEMIC
Den här köpte jag på engelska för ett tag sedan men har liksom inte kommit till den punkten där jag haft tid att läsa den. Men jag ser fram emot den som bara den. För Krisin Cashore är en av mina absoluta favoriter. De utvalda är bland det bästa jag läst. Därför var det ju såklart tvunget att norpa den så fort jag såg den. Och nu i höst ger SEMIC ut den, ett av mina favoritförlag vad gäller barn/ungdomsböcker inom fantasygenren.

Djurens känslor: och vår känsla för djur av Per Jensen
Natur & Kultur
"I sina tidigare böcker har Per Jensen fokuserat på hundens beteende och känsloliv. Här går han ett steg längre och sammanfattar den senaste forskningen om känslorna hos andra djur som lever tillsammans med oss." Jag är oerhört intresserad av djur och natur, den här säger till mig att den måste bli läst av just mig. Den vill det, och jag vill det.

Francesca av Lina Bengtsdotter
FORUM
Hennes debut, Annabelle var sjukt spännande och intressant. Jag fascineras så oerhört av Gullspång och Charlie Lager. Hur Lina skildrar glesbygden och problematiken. Det är så bra och jag ser verkligen fram emot uppföljaren. Det ska bli spännande att kastas åter till Gullspång och fortsätta reda i Charlies förflutna.

Nu och föralltid, Lara Jean av Jenny Han
Lavender Lit
Till alla killar jag har gillat var en såndär bok där jag knappt hann blinka innan den var slut. Nu har jag PS. Jag gillar dig fortfarande att läsa i sommar och ser fram emot sista delen i höst. För, i alla fall första boken, var så himla fin med syskonrelationen mellan Song-tjejerna och den vill jag läsa mer om!

Innan ni tog oss av Lisa Wingate
Lavender Lit
"Baserad på en av Amerikas mest ökända skandaler – där Georgia Tann, föreståndare för Memphis barnhem, kidnappade och sålde fattiga barn till rika familjer över hela landet. Lisa Wingates hjärtskärande men samtidigt hoppfulla och vackra berättelse påminner oss om att vart ödet än för oss, glömmer vi aldrig varifrån vi en gång kom." Jag är så sjukt nyfiken på den här boken. Den låter ju fruktansvärt hemsk. Men känns också som att det här kan bli en jäkligt stor läsupplevelse ändå. Och Lavender Lit har aldrig gjort mig besviken.

Naturens hemlighet av Eva Sanner
Bladh by Bladh
"En ny gren inom psykologin kallad ekopsykologi sätter människan i relation till naturen omkring henne och ser denna relation som en resurs, inte bara för människors välbefinnande, men också förstås för planetens framtid." Tycker det låter spännande, ekopsykologi. Natur är bra, och det är dags att fler får veta det. Det kanske påminner lite om Peter Wohllebens böcker, men vad vet jag. Ser fram emot att läsa den, för som jag sagt innan så älskar jag den här typen av böcker. Och även om det inte är någon hemlighet att naturen får oss människor att må bra på en hel drös olika sätt så är jag nyfiken på om den kan ge mig några nya insikter eller ny kunskap.

Utöver alla dessa titlar är det massor av mer bra i höstens utgivning. Ett bra bokår!

Gillar

Kommentarer

Vargnatts bokhylla,
Så många böcker, alldeles för lite ledig tid!
www.vargnattsbokhylla.blogspot.se
boklunga
boklunga,
Ja verkligen 😩 haha
nouw.com/boklunga
Jeanette,
Känns som man kommer behöva fylla på sin tbr ännu mer 😊
lifebyjia.se
boklunga
boklunga,
Haha never ending....
nouw.com/boklunga