Hittar kopplingar

Jag tvivlar på att jag skulle vara ensam om det här. Det är något jag tänker på mer och mer vid läsning. Eller ja, ibland känner jag mig nästan påtvingad av det. För det är liksom så tydliga kopplingar, men det börjar nästan kännas lite löjligt. Allt jag läser liksom kopplas ihop på något märkligt sätt med boken som kommer efter. Jag kan berätta kopplingarna jag gjort på de senaste 4 böckerna jag läst. Det är långt fler, i stort sett på alla böcker jag läser kan jag göra en koppling direkt från föregående bok. Det kan vara en mening, det kan vara en beskrivning, eller ett särskilt ord som är så märkligt att jag reagerar på det. Eller en händelse, you get it.

Djurens gåtfulla liv 9789113080307
I början av den här boken, och ganska flitigt återkommande, berättar Peter Wohlleben om ekorrar. Väldigt fint, ibland lite hemskt. Men ändå väldigt rörande. Och just den där ekorren tänker jag fortfarande på lite då och då, för det var så himla fint skrivet om den. Efter den läste jag:

Hallahem - Staden under berget 9789175579719
Där Tilda i sin tur har ett jättefint möte med just en ekorre. Sen har jag faktiskt en koppling mellan Hallahem och Husdjuret. Men skulle jag berätta den skulle jag tyvärr förstöra hela Husdjuret för den som planerar att läsa den. Men ni som läst den kan kanske gissa er till vad kopplingen kan vara.

I starens tid 9789176811429
Jag kan erkänna att jag greppar lite efter halmstrån vid just den här kopplingen. Den KAN göras, men i det här fallet vill jag verkligen se den. Det är kopplingen från karaktären Jake i boken Husdjuret. Som bara vill bli omtyckt och accepterad, i I starens tid berättar även Tomas Bannerhed om barnets behov av att bli sedd att det var först långt senare han blev den han ville bli. Ja, jag sa långsökt inte mitt snyggaste. Men NU! Nu kommer en såndär typisk koppling jag tänkt på. I den så finns ordet träck, vilket var ett ord jag inte läst innan. Därför hajade jag till. Då kan ni förstå att jag hajade till när jag läser 1793 och ordet träck används VÄLDIGT flitigt.

Upplever ni också kopplingar på det här sättet? Jag hajar ofta till när jag läser, vissa gånger mer än andra. Men det är kul hur man kan känna att det vävs ihop med varandra. Vi får se om jag hittar någon koppling från 1793 till Skogen - en bruksanvisning.

Gillar

Kommentarer

Vargnatts bokhylla,
Haha ibland blir det sådär för mig också! Helt plötsligt dyker ett ord jag aldrig hört tidigare upp i flera böcker i rad och man bara "men vänta va?". Kommer inte på något bra exempel nu men vet att det hänt flera gånger!
www.vargnattsbokhylla.blogspot.se
boklunga
boklunga,
haha det är rätt kul när det blir så.
nouw.com/boklunga
IP: 82.99.3.229