Hatar ALLA utom dig

Författare: Allison Raskin & Gaby Dunn
Titel: Hatar ALLA utom dig
ISBN: 9789188279866
Sidor: 393
Förlag: Lilla Piratförlaget
Läst som: Bok
Betyg: 3 sms av 5
Recensionsex av förlaget

Kära bästa vän,
Jag kommer hata alla utom dig.
Vänliga hälsningar,
Ava Helmer
(den där mörkhåriga tjejen som alltid hänger efter dig)

Vi är fortfarande i samma rum, knäppskalle.
Sluta gråta.
G

Ava och Gen har varit bästa vänner sedan de var små. Nu har de gått ut high school och kommit in på var sitt college i olika delar av USA. De lovar varandra att hålla kontakt, skriva mejl och meddelanden så ofta de hinner. Men deras upplevelser blir väldigt olika. Ava isolerar sig och får svårare och svårare att hantera sitt tvångssyndrom, medan livet på college får Gen att blomstra och leva ut - ibland kanske lite väl vilt.

Den här var ganska annorlunda att läsa eftersom den är uppbyggd helt på sms och mail. Jag tycker inte att det var dåligt, men det var lite svårt att verkligen hänga med. Vem som pratar, hur långa tidsintervallerna är mellan varje mail osv.

Trots det tycker jag ändå att man får en ganska bra bild över vilka Gen och Ava är och den är skriven med väldigt mycket humor. Man blåser genom sidorna, fnissar och himlar med ögonen emellanåt.

Dock känner jag inte riktigt att jag får ett djup i den. Den känns ganska ytlig, kanske just för att jag inte får det där djupgående i berättandet. Allt är kort och beskriver saker för stunden. Stundvis blev jag också ganska irriterad över det faktum att Gen känns som en jäkla besserwisser som tycker sig ha rätt att bli kränkt för allt Ava undrar över hennes plötsliga förändring vad gäller hennes sexuella läggning. Jag tycker visserligen att Ava i det här fallet också uttrycker sig märkligt i vissa lägen och kanske gör en lite för stor grej av det. Men Gen är ibland ganska nedlåtande, typ som att Ava är för dum för att förstå. Och om man är bästisar och den ena helt plötsligt kommer ut eller experimenterar kanske det inte är så konstigt att man frågar saker?

Jag vet inte. Jag har blandade känslor kring den. Vissa bitar är riktigt bra, medajn vissa är mer som ”dafuq?!”. Jag hade gärna sett den här historien mer utvecklad. Typ att man fått följa dem i varsitt kapitel och få veta mer om dem och händelserna. Men framförallt att den kanske hade kunnat få vara lite mer allvarlig. Men en helt okej bok.

Finns på:
Adlibris | Bokus

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229