Francesca

Författare: Lina Bengtsdotter
Titel: Francesca
Serie: Andra boken om Charlie Lager
ISBN: 9789176519981
Förlag: Bonnier Audio
Läst som: Ljudbok
Speltid: 9h
Uppläsare: Mirja Turestedt
Betyg: 5 snutkaffe av 5

Kriminalinspektör Charlie Lager är mitt uppe i en komplicerad utredning i Stockholm när hon får höra talas om tonårsflickan Francesca som för snart trettio år sedan försvann från trakten där hon själv växte upp. Något i det gamla olösta fallet påverkar Charlie och snart plågas hon också av märkliga drömmar om sin mamma Betty och diffusa minnen från uppväxten. Vad betyder drömmarna? Finns det en koppling mellan dem och Francesca?

När vännen Susanne ber om hjälp för att reda upp sitt liv bestämmer sig Charlie för att resa tillbaka till Gullspång. Med sig bär hon mardrömmarna från barndomen och de obesvarade frågorna kring Francescas försvinnande. Men hon upptäcker snart att inte alla i bygden uppskattar att hon börjar gräva i fallet.

Jag orkar inte hur jäkla bra Lina Bengtsdotter är. Nu är jag, igen, sådär förstörd av att det inte finns mer att läsa om Charlie Lager. För fan vad jag gillar Charlie Lager. Och stämningen! Älskar stämningen som byggs upp, så mörk och kall, verklig på ett tragiskt sätt. Jag är så fascinerad över hennes sätt att skildra en småstad och klasskillnader.

Precis som i Annabelle får man här följa Francesca i dåtid innan hennes försvinnande, och parallellt får vi följa Charlie i nutid. Jag gillar verkligen det berättarsättet. Och jag gillar att den här boken tar vid där Annabelle slutade. Man kan också känna vindar från MeToo i den här tycker jag om hur jävla vidrigt det är att inte bli trodd, att det ska behöva vara så extremt för att ens bli tagen på allvar och inte ens då, bara för att man är tjej. Egentligen vill jag berätta allt. Men jag vill inte säga för mycket om den här, jag vill inte riskera att sabba något för någon.

Kort sagt är det en jävla fröjd att läsa den här. Eller lyssna. Men man kan ju läsa med öronen också. Och jag gillar den så jäkla mycket. Hur den lyckas överraska mig och förvåna. Att handlingen utvecklas till något så oväntat. Även om jag kanske hade mina aningar var jag ändå inte helt säker förrän i slutet. I vanliga fall brukar man ju säga att "nä, tvåan var inte lika bra som ettan." Men i det här fallet var tvåan precis lika bra som debuten Annabelle.

Finns på
Adlibris I Bokus

Gillar

Kommentarer

books&brunch
books&brunch,
Ååå, vad härligt att den var bra! Jag har denna bok på min vill-läsa-lista:)
booksandbrunch.blogg.se
boklunga
boklunga,
Då har su något bra att se fram emot!
nouw.com/boklunga
IP: 82.99.3.229