Första boken jag lagt ner någonsin

Först av allt tänker jag inte ens besvära mig med att betygsätta den här eller ens skriva ut någon information, mest för att jag inte läste ut den. Så därför känns det fel. Jag kan för det andra inte göra en helt rättvis bedömning av den, just eftersom jag bara läst ca 60% av boken, eller rättare sagt lyssnade.

Jag är sån som brukar härda igenom böcker jag inte tycker är bra. Tidigare har jag pratat om Nattens cirkus och Rök som jag fullständigt hatade men ändå avslutade. Jag lever liksom på hoppet att det kanske ska vända, eller att det ska komma något på slutet som gör allt begripligt. Monsieur Linh och den lilla flickan var en sån där bok som först blev fantastisk när man kom till slutet av den. (Rekommenderar den väldigt varmt).

Men den här, Hemligheten alltså. Jag vet att den är superhyllad, och jag var nyfiken, men kära nån. Vilket enformigt dravel. Jag orkar inte höra "anknytningsteori" och "relationsmodell" en gång till alltså. Eller "otrygg-undvikande", "otrygg-ambivalent". Jag vet inte hur många gånger dessa ord upprepats, men förmodligen ett tusental, känns det som. Jag fullkomligt avskydde den, så pass mycket att jag helt slutade efter lite mer än hälften. Och jag avskyr det faktum att de påpekar att alla personer i boken kan bytas ut till vilket kön som helst, men ändå väljer de att använda kvinnor som exempel i den här boken som; "jagar" männen, "ställer krav om exempelvis barn" och som "gör allt för att tillfredsställa sin partner som den perfekta flickvännen". Medans en man används i beskrivningen som den som undviker och flyr från förhållanden för att den inte vet hur man närmar sig känslor.

Sen verkligen avskyr jag att de får det hela att låta som att man MÅSTE ha en kärleksrelation. Man kan inte knyta an till någon annan människa på samma sätt. Och nej, det kanske du inte kan. Men varför i hela friden skulle det vara så ofantligt jäkla viktigt att leva i en parrelation? Det gör mig arg. För det finns många som är lyckliga med att inte leva i en kärleksrelation. Så det stör mig att det skulle vara så eftersträvansvärt att göra det.

Samtidigt kan jag känna att det blir lite pajigt att Dan Josefsson bestämmer sig att skriva en bok om relationer, hur man får en hållbar relation efter att han gått hos en terapeut. (Eftersom att han inte lyckats innan, men nu! Låt oss skriva en bok! Förlåt, jag har egentligen inget emot vare sig Dan Josefsson eller Egil Linge.) Men det känns lite som att jag skulle skriva en bok om simning efter att jag fått hjälp att lära mig simma. Jag kan liksom inte se varför han skulle vara sån expert på ämnet att han nödvändigtvis måste skriva en bok om det.

För den som är nyfiken finns den på: ISBN: 9789127115217
Adlibris | Bokus

Gillar

Kommentarer

patriciatornros
patriciatornros,
haha jag har läst denna 4 gånger. 😂 och alla jag tipsat den till gick sedan in i förhållande. jisses så olika man tycker. men lite upprepande är den allt.
nouw.com/patriciatornros
boklunga
boklunga,
Hahaha wow, vi får prata mer om det när vi ses! Jättenyfiken på hur du ser på den, du har säkerligen intressant synsätt i och med att du läst den 4 gånger!J ag tyckte den kändes så himla fyrkantig liksom, och hakade som sagt upp mig på all upprepning och hur de presenterades som att det är så otänkbart att vara ensam. 😃
nouw.com/boklunga
patriciatornros
patriciatornros,
verkligen! tyckte om alla verktyg man fick. använder flera av dem varje vecka iaf. sedan allt med tanke - känsla - handling och den hjälpte mig att förstå hur andra människor fungerar/tänker. hade aldrig blivit tillsammans med R om inte boken sagt till mig hur han fungerar som människa. 😂😂
nouw.com/patriciatornros
boklunga
boklunga,
Okej! Jag kom bara till något när dom skulle köra bil och föreställa sig skyltar då orkade jag inte lyssna mer haha! Du får berätta verktygen, jag kom aldrig så långt. Haha okej! Där ser man!
nouw.com/boklunga
IP: 82.99.3.229