Finns det björkar i Sarajevo?

Författare: Christina Lindström
Titel: Finns det björkar i Sarajevo?
ISBN: 9789132198014
Sidor: 270
Förlag: B.Wahlströms
Läst som: Bok

Kevin ska ta hand om sin bror Charlie, som har en funktionsnedsättning, när deras föräldrar för första gången ska åka tillbaka till sitt hemland Bosnien.

Men så ringer Hannes och bjuder med Kevin till Liseberg. Hannes är Kevins enda kompis och besöket på Liseberg känns livsviktigt. Kvar hemma lämnas Charlie, med ett löfte om att Kevin snart är tillbaka. På Liseberg finns även Hannes flickvän Linn och hennes kompis Amanda och de fyra har en magisk försommarkväll tillsammans.

Men när Kevin kommer hem är Charlie försvunnen. De fyra vännerna ger sig ut för att leta efter honom och under sökandet testas deras relationer och känslor kommer upp till ytan. Allt kommer att förändras.

Fan.

Jag är helt golvad av den här. Christina fortsätter att leverera gripande, humoristiska och fina ungdomsromaner med så fruktansvärt levande relaterbara karaktärer. Och språket, SPRÅKET! Kan inte nog understryka hur fan-frickin-tastiskt det är. Det är som essensen av att vara tonåring nermalt i ord. Jag känner aldrig att det är krystat eller onaturligt. Jag älskar det med hennes böcker. Ni vet, det blir inte sådär som det kan bli ibland, när vuxna ska skriva om hur de tror att ungdomar är och pratar. Utan det blir bara helt rätt.

Just den här boken har så många vinklar men ett tydligt tema som genomsyrar allt - kärlek. Den första kärleken, kärleken till en fantastisk vän, föräldrars kärlek till sina barn, syskonkärlek. Det är en kärlekshistoria, men inte bara en enda vilket jag gillar jättemycket. Det var så många gånger jag tänkte ”fan vad bra” medan jag läste den här. Och det är så himla himla fint att få följa Kevin och den enorma utveckling han gör som karaktär. Jag sitter verkligen och känner mig stolt över honom. Sådär, puffa-med-armbågen och ohämmat stolt titta-du-gjorde-de-jag-visste-du-skulle-klara-det-blick.

Läs för guds skull den här och allt annat Christina skrivit, sätt i varenda tonårings hand. I höst kommer ”Välj mig” och jag längtar så fruktansvärt mycket! Den här gången tänker jag inte vänta med att läsa.

Finns på
Adlibris | BokusGillar

Kommentarer

Elvira,
Christina är så otrooooligt bra!!!
varldarnajagleveri.blogspot.com
boklunga
boklunga,
Ja, jag kan inte annat än instämma! En stor stoooor stoooooor favorit hos mig. 😄
nouw.com/boklunga