Drunkna inte i dina känslor

Författare: Doris Dahlin & Maggan Hägglund
Titel: Drunkna inte i dina känslor - En överlevnadsbok för sensitivt begåvade
Läst som: Ljudbok
Förlag: Tundell Salmson audio
Speltid: 4 h 13min
Uppläsare: Anne-Li Norberg
Betyg: 3 av 5


"Det här är den bok som vi önskar att vi haft då när det var som värst. Den fanns inte. Därför har vi skrivit den. Den handlar om att hantera sitt liv när man varken är bara stark. Eller bara skör. Utan både och. Stark och skör.

Det är en bok för dig som ibland önskar att du vore mer hårdhudad, mer okänslig.

Det är en bok för dig som får höra "Känn inte efter så mycket" och "Du inbillar dig!"

Det är en bok om hur man utnyttjar sin lysande känslobegåvning och inte drunknar i den.

Så nu finns den här boken. En simskola för alla som riskerar att drunkna i känslohavet. För att du ska slippa göra våra misstag - du hittar säkert egna att göra!
Doris & Maggan"

En bok att läsa om man själv är väldigt känslig eller har andra i sin närhet som är väldigt känsliga. Jag var väldigt delad när jag var klar med den här. Visste inte riktigt vad jag skulle tycka om den eller om den gett mig något. Jag läste ut den för ganska många dagar sedan och den har behövt ligga och gro lite i mitt huvud. För även om jag kände direkt efter att jag läst det att "nää det här var nog slöseri med tid", så har jag inte kunnat släppa den riktigt. Den har många, för mig, aha-upplevelser där jag känner igen mig och andra i min närhet och har fått mig att tänka på varför jag reagerar på vissa sätt i vissa situationer. Jag känner också såhär efter några dagar att jag kunnat släppa vissa tankar mycket lättare. Att det inte alls behöver vara på ett visst sätt, och det är ganska skönt.

Det är visserligen ganska mycket upprepningar i den här boken och fraser som känns lite som att man försöker för mycket för att beskriva något. Men över lag tycker jag det är en ganska trevlig bok som behövs. Det är inte så lätt att navigera i känsloträsket alla gånger, särskilt inte om man är har HSP (highly sensitive personality). Boken ger en förståelse om hur det är att leva som stark-skör och öppnar upp mer till att börja reflektera och tänka. Sen tror jag att det ger mer att faktiskt läsa den här boken i fysiskt format så man kan gå tillbaka och läsa om. En stark 3a i alla fall.

Gillar

Kommentarer

patriciatornros
patriciatornros,
den ska nog jag läsa/lyssna på 😊
nouw.com/patriciatornros
boklunga
boklunga,
Ja men gör det! Den finns att lyssna på på appen Biblio, vet inte om sundsvalls bibbla har den tjänsten. Den fanns inte på Bookbeat kommer inte ihåg vilken app du lyssnar på, det kan ju hända att den finns på den du använder. Annars kan du låna min inloggning till Biblio. 😊
nouw.com/boklunga
IP: 82.99.3.229