Instagram boklungaInstagram boklungaInstagram boklungaInstagram boklungaInstagram boklunga

Till alla killar jag har gillat

Författare: Jenny Han
Titel: Till alla killar jag har gillat
Sidor: 361
Förlag: Lavender Lit
Läst som: Bok
Betyg: 4 av 5

I sitt rum har sextonåriga Lara Jean en hattask full med kärleksbrev. Det är inte kärleksbrev som hon har fått, utan som hon har skrivit själv. Hon har skrivit ett för varje kille hon har varit kär i fem stycken totalt. I sina brev kan hon ösa ur sig alla sina känslor, men det är inte meningen att någon annan ska få se dem. Breven är bara till för henne. Men så en dag är de borta. Postade. Och alla killar som Lara Jean någonsin har gillat får reda på hur hon känner. Det värsta är att en av dem är hennes storasysters före detta pojkvän. Helt plötsligt är Lara Jeans kärleksliv, som tidigare bara existerade i fantasin, helt utom kontroll.

Alltså hur mysig bok? Den här boken är så charmig och härlig! Jag gillar verkligen familjen Song/Covey. När jag läste ut den här boken var min första tanke "Men vart är resten? Jag måste ju får veta hur det går! NÄR KOMMER ANDRA BOKEN!?". 

Jag gillar Lara Jean. Att hon tycker om att vara hemma och pyssla och umgås med sin familj hellre än att vara ute och festa, det är inte ofta man läser om en sån karaktär i ungdomsböcker. Jenny Han får det att låta coolt med scrapbooking och att baka kakor. Det är heller inte så stereotypa karaktärer, inget coolt gäng som regerar på skolan och sånt trams. 

Även om den här boken handlar om Lara Jean och hennes kärleksbekymmer som uppstår efter att hennes kärleksbrev postas, så handlar den också väldigt mycket om systerskap. Det är så fint att läsa om hur tighta de tre systrarna, Margot, Lara Jean och Kitty är. Hur de tar hand om varandra och sin pappa efter att deras mamma gått bort. Framförallt så gillar jag lillasyster Kitty (önskar jag hade en sån lillasyster), som är så rolig, tuff och egensinnig. Det var nästan roligast att läsa om henne. 

Mest av allt handlar det ju såklart om hur Lara Jean ska kunna behålla masken inför sin bästa kompis, tillika storasysters expojkvän, Josh som fick ett av fem kärleksbrev på posten. Hon kan inte avslöja att hon har känslor för honom fortfarande så hon tar hjälp av Peter, som också han fick ett av hennes kärleksbrev. För att hon ska få Josh att fatta att hon inte är intresserad och för att Peter vill göra sitt ex svartsjuk så låtsas de vara tillsammans. De skriver ett kontrakt och måste uppfylla vissa saker innan de kan riva kontraktet. Läs läs läs, för den är så himla mysig och fin!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229