Drömmarnas väg

Författare: Nicholas Sparks
Titel: Drömmarnas väg
ISBN: 9789146203186
Sidor: 309
Förlag: Wahlström & Widstrand
Läst som: Bok
Betyg: 1 av 5

När Miles hustru omkommer i en bilolycka är det som om även hans liv tar slut. Trots sin känslomässiga förlamning tar han ändå hand om sin lille son och sköter pliktskyldigt sitt arbete som stadens vicesheriff. Inte förrän han möter Sarah, som också har en svår tid bakom sig, kan kärleken börja läka såren från det förflutna. Men en förödande hemlighet kommer i dagen och de tvingas båda ifrågasätta allt de någonsin trott på.

Det här var en av de böcker jag köpte i panik när Eliza och hennes monster tog slut. Man kan säga att Nicholas Sparks är lite utav ett guilty pleasure, när det kommer till filmerna. Men den här var inte ens kul att läsa. Den håller oerhört låg litterär kvalité. Må hända att det är översättningen som sabbar den. Plotten är förutsägbar, jag vet hela tiden vad som ska hända och jag är inte överraskad alls. Mitt i den här mys-sörjan har han vävt in ett litet mysterium som jag fattar redan när jag läser baksidestexten.

Och jag vet inte, klyschorna i den här alltså. De är visserligen tydliga i hans filmer också, men det blir liksom så fruktansvärt övertydligt när man läser det. Man kräks lite i munnen. Tonårsböcker med massa romantik är mindre klyschiga. Jag kände mest att jag ville sjunka genom jorden när jag läste den, av pinsamhet. Jag kommer nog att ge Sparks en till chans, men det kommer få dröja lite.

Gillar

Kommentarer

Vargnatts bokhylla,
Jag såg filmen The Notebook för flera år sedan, älskade den. Sedan efter ett antal år läste jag boken, men blev jättebesviken på den! Tyckte inte alls den var bra i bokform. Så jag har nog gett Sparks den enda chansen han kommer få känns det som.
www.vargnattsbokhylla.blogspot.se
boklunga
boklunga,
Men Gud, då kanske jag bara ska lägga ner att försöka. Om inte ens den är bra i bokform när filmen är underbar. Nä då får det nog va 😂
nouw.com/boklunga