Doften av ett hem

Författare: Bonnie-Sue Hitchcock
Titel: Doften av ett hem
ISBN: 9789178130160
Sidor: 247
Förlag: Gilla böcker/Lilla piratförlaget
Läst som: Bok
Recensionsex från förlaget.

Ruth har en hemlighet, som snart kommer att bli uppenbar för alla. Dora undrar om man någonsin kan lämna det man kommer ifrån, men plötsligt är turen på hennes sida. Alyce förväntas hjälpa sin far på hans fiskebåt hela sommaren, och missa antagningen till dansskolan hon drömmer om. Hank och hans bröder är fripassagerare på en färja, tryggare på flykt än i sitt eget hem tills en av dem faller överbord. Och fyra öden knyts samman.

En intressant debut av Bonnie-Sue Hitchcock! Jag hade skyhöga förväntningar på den här boken när jag fick den. Från det att jag läste om den innan den släpptes hade jag höga förväntningar på den. Den låter ju oerhört spännande. Många har därefter också sagt att den varit en av förra årets höjdpunkter i läsväg vilket inte gör det hela sämre. Det kan nog vara därför jag också väntat så länge med den, för att jag behövde glömma bort dom där förväntningarna lite, och det var nog bra. För även om jag gillade den här boken så är jag långt ifrån golvad och jag tror att hade jag läst den direkt när jag fått den så hade jag nog blivit väldigt besviken. Den är lite sådär som när man käkar pommes och dippsåsen tar slut. Det är fortfarande gott men inte lika bra som om man haft mer sås.

Boken är väldigt lättläst och trots att det egentligen inte direkt händer något så vill man läsa vidare. Jag gillar karaktärerna i boken och jag tycker ändå att författaren lyckas väva samman de olika livsödena på ett ganska snyggt sätt. Vi följer den röda tråden, bokstavligen. Tyvärr känns de här 247 sidorna för korta, vi hinner bara skrapa på ytan av de här personerna där jag hela tiden väntar på att det ska lyfta och få ett mer djup, men det kommer aldrig. Känslan är att jag bara tittar in genom fönstret och ser de här familjerna, men jag lär aldrig känna dom.

Oavsett det så är det en läsvärd bok. Jag gillar skildringen av det här "utanförlivet" de lever. Hur jäkla svårt det kan vara att leva på platser som ligger långt från stora städer och där man har traditioner och liv som inte levs av gemene man, där man liksom glöms bort. Där det är svårt att drömma och bryta sig fri. Jag vill definitivt läsa mer av Bonnie-Sue i framtiden.

Finns på
Adlibris | Bokus


Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229