Caraval

Författare: Stephanie Garber
Titel: Caraval
Sidor: 419
Förlag: B Wahlströms
Läst som: Bok
Betyg: 5 av 5

Scarlett Dragna har aldrig lämnat den lilla ön Trisda där hon bor tillsammans med sin syster Tella och deras grymma far. På håll har hon beundrat och fascinerats av Caraval - det årliga uppträdandet där åskådarna deltar i ett dödligt spel för att lista ut vad som är verkligt och vad som är fantasi.

När inbjudan äntligen kommer tar Tella hjälp av en sjöman för att lura med Scarlett till spelet. Men så fort de stiger i land kidnappas Tella av Caravals direktör Legend. Scarlett har fått lära sig att allt som sker under Caraval är på låtsas men snart är hon indragen i ett högst verkligt spel på liv och död. Och oavsett om allt som händer bara är en fantasi måste hon hitta sin syster innan spelet är över och Tella försvinner för alltid.

Den här boken hörrni! Det är sällan jag läser en bok där jag inte har en endaste jäkla aning om vad som ska hända. Oftast kan jag lista ut det i förväg. Långt i förväg. Men den här. Stephanie Garber gör det så snyggt, hon håller ihop alla trådar och väver samman allt. Ofta lämnas man ju med något som stör en, något som gnager lite, för man fick inte alla svar man ville ha eller behövde för att något skulle gå ihop. Därför är det så skönt att sitta här och känna att jag har fått en grymt bra läsupplevelse där jag inte saknar något.

Jag tycker hela idén med den här boken är briljant. För jag sitter där och blir ivrig, tänker febrilt på om jag litar på den eller den karaktären. Det var inte bara Scarlett som spelade det här spelet, jag sögs också in i det och spelade. Låg där på kvällarna och funderade på vad som var sant och inte. Man har hela den här världen man läser om med Caraval och Legend men Stephanie Garber bygger samtidigt sitt egna Caraval där hon är Legend och du själv blir spelare. Boken är din privata biljett in i spelet, läs den och spela du med.

Gillar

Kommentarer