Årets första halva i läsväg

Hej kompisar! Lexie på Tusensidor.se hade en så himla bra grej där hon kollade tillbaka på årets läsning hittills. Det tyckte jag lät som en himla kul grej för ofta glömmer man vad man läst. Så låt oss ta en stunds återblick och reflektion.

Årets läsmål:
• Läsa 50 böcker

Status: 21/50
Än så länge känns det ju rimligt att nå det målet.

1. Årets bästa bok hittills
Det har aldrig varit enklare att svara på en sån här fråga - Czentes Omega av Anna Jakobsson Lund. Älskar allt med den. Gillade verkligen Alltid fucka upp av Moa Romanova också.

2. Årets bästa uppföljare hittills
Wundersmeden - Morrigan Crow och den hemliga kraften av Jessica Townsend. Den här serien är så bra och uppföljaren var till och med bättre än första, och då var första RIKTIGT bra. Håller HP-klass och trots likheter tycker jag ändå att den bryter sig fri från att kännas som en efterapning.

3. En bok som gjorde dig glad
Många har gjort mig glad på ett eller annat sätt, men ska va prata rent ut gapflabb så är det bara en. Jag kommer med stryk av Nanna Johansson. Min absoluta favorittecknare och satiriker. Så väldigt märkligt och flippat att man knappt vet om det bara är rent ut sjukt eller genialiskt ibland. 100% garanterat garv i vilket fall.

4. En bok som fick dig att gråta
Det har varit rätt mycket torka på den fronten. Men jag minns att I kill giants av Joe Kelly fick mig att gråta en skvätt, den är ju så himla himla bra! Likaså Ord i djupaste blått av Cath Crowley. Inget ultrahulkande dock.

5. Störst överraskning
Jane och gåtornas hus av Kristin Cashore. Egentligen är jag inte förvånad över att jag tyckte den var svinbra. Däremot är den svenska titeln urusel och passar inte alls. Originaltiteln är ”Jane, Unlimited” de borde behållt den för den titeln förklarar även boken på ett helt annat sätt. Man förlorar kopplingen utan den. Sen är jag så förvånad över att inte ha sett den i flödet alls. Och det jag sökt på har inte gillat den alls. Kristin Cashore är en av mina favoritförfattare, topp tre. Jag blev oerhört förvånad över den här boken, den har så mycket berättarglädje och utforskar flera olika genres. Den är byggd på en av hennes egna största läsupplevelser som barn och den är oerhört välskriven och genomtänkt. Tokälskade den, att inte fler gjort det är den största överraskningen.

6. Störst besvikelse
Berget offrar av Madeleine Bäck, sista delen i Vattnet drar-serien. Jag vet inte, första boken tyckte jag var jätteseg men ändå okej, andra boken var en riktig höjdare där karaktärerna verkligen började komma fram. Men jag kände mig också nöjd där. Jag tyckte ändå att jag fick ett avslut. Berget offrar kändes som ett hastigt hopkok med obegripligt slut. Och den där jävla stenen i bokserien, hut stor var den egentligen?! Fortfarande inte fått något begrepp om det.

7. Nyaste fiktiva crushen
Jupiter North, han låter ju som en riktig hunk! (Wundersmeden)

8. Nyaste favoritkaraktären
Moa från Tankar mellan sött och salt av Marta Söderberg! Vilken tjej!

9. Ny favoritförfattare (debutant eller ny för dig)
Marta Söderberg var helt ny för mig och där vill jag verkligen läsa mer. Likaså Anna Jakobsson Lund, måste läsa Equilibrium snart!

10. Favoritfilm baserad på en bok du sett i år
Här går jag lite wild and crazy och säger serie istället. Chilling adventures of Sabrina, är helt fast i den här serien. Den är så snygg och mysrysig.
Jag gillar också The Umbrella Academy jävligt mycket, vilket jag är förvånad över för jag har mest hört att den är seg och inte så bra. Men jag tycker den är skitbra. Och, kan vi ta oss tid att tänka på musiken i The umbrella academy? Så jävla bra musik i den serien.

11. Favoritrecension du skrivit i år
Jag skulle nog inte säga att jag har någon favoritrecension sådär. Men jag känner mig ändå helt okej böjd med recensionen på Gå vidare av Rainbow Rowell som inte föll mig i smaken sådär jättemycket. Det är ändå en rätt saklig recension som blev helt okej. Om jag skulle nämna en till skulle det nog vara Jane och gåtornas hus som jag ändå lyckades få några att tänka om gällande att läs den.

12. Den vackraste boken du fått eller köpt i år, än så länge 
Kattvinden av Helena Öberg som jag fick av mina kära bibblankollegor i 30-årspresent!

13. En ny bok du inte läst än, men vill läsa
Wildcard av Marie Lu och Ett fönster i tiden av Karin Herlitz.

14. Mest efterlängtade bok som ges ut under årets andra halva?
Välj mig av Christina Lindström!! En av mina favvosar!

15. Vilka böcker måste du läsa innan året är slut?
Måste verkligen läsa Illuminae files som står och väntar i hyllan.

  • Bokstäver

Gillar

Kommentarer

Amanda
Amanda,
Kul inlägg, med mycket tips att kolla in! 😊
amandasminnen.com/
boklunga
boklunga,
IP: 82.99.3.229