Instagram boklungaInstagram boklungaInstagram boklungaInstagram boklunga

Annihilation - Filmen

Alltså jag vet inte ja. Jag vill gärna tycka om filmen. Det är inte nödvändigtvis så att jag tycker att den var dålig. Men den var heller inte särskilt bra. Kollar man betyget på IMDb, ja då kan jag nog hålla med helt. Visst var den underhållande, men mest känner jag "va fan?".

Nu vet jag inte om den här är baserad på alla tre böcker. Eller om den bara är baserad på första. Dock känns det som en lös tolkning av det hela och jag känner mig oerhört snuvad på konfekten. Jag tyckte om boken så oerhört mycket just för det suggestiva, det mörka och mystiska, att få följa det hela utifrån Biologens perspektiv. Att ingen hade namn. Det där jäkla nedåtgående tornet. DET NEDÅTGÅENDE TORNET FÖR HELVETE. Och vad får man? The shimmer. Som att dom är i en enda gigantisk såpbubbla.

Om jag ser på den här, som en otolkning av boken. Då kan jag gilla den lite. Visst blir man äcklad, rädd och förundrad. Jag blir underhållen, men det är egentligen inget nytt. Vi får det här serverat gång på gång i de flesta filmer vi ser. Mest av allt hade jag önskat att man vågat hålla det enkelt, som i boken. Tänk att ha fått se det hela som biologen? Vara biologen. Gå ner för tornet, se väggarna. Nä, en besvikelse var det. Läs boken istället.

Gillar

Kommentarer

Bokhuset
Bokhuset,
Jag var inte heller överförtjust trots att jag inte läst boken. Måste läsa boken, men du vet ju hur det är. Så många böcker ...
bokhuset.ax/
boklunga
boklunga,
Hahaha verkligen! Men du måste läsa den dock! För boken är riktigt bra!
nouw.com/boklunga
Vargnatts bokhylla
Vargnatts bokhylla,
Tyckte filmen var okej, om man inte tänkte på allt från boken. Men ska man jämföra dom var ju filmen bara fel. Önskar nog lite att jag hade väntat med att se filmen så jag hade hunnit glömma en del av boken. Men jag såg dom direkt efter varann.
www.vargnattsbokhylla.blogspot.se
boklunga
boklunga,
Ja samma här! Hade den inte varit baserad på en bok hade jag nog gillat den men nu blev de liksom mer att likna boken. Blev bara fel.
nouw.com/boklunga
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229